Горбуша під шубою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами чудовою ідеєю для сімейної вечері і розповісти, як приготувати неймовірно смачну горбушу під найніжнішої шубою з лука, моркви і сиру, запечену в ароматному соусі.
Коли язик йде про приготування горбуші, тут звичайним запіканням, наприклад, в фользі не обійтися, адже так ваша риба, швидше за все, вийде сухою і несмачною. Тому особисто я завжди роблю горбушу під шубою в домашніх умовах, це і досить просто, і при цьому неймовірно смачно. Риба завжди виходить дуже соковитою завдяки овочевий шапці і соусу, в якому ми її будемо запікати. Загалом, для обіду або вечері таке блюдо безпрограшний варіант, так що обов'язково візьміть на замітку цей простий рецепт горбуші під шубою.
- Горбуші - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сир твердий - 80 грам
- Майонез - 4-5 Ст. Ложок
- Молоко - 1/3-1/2 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло рослинне - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Для початку нам необхідно відокремити філе горбуші від кісток, робити це потрібно дуже акуратно, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд рибки.
Потім розрізаємо філе на порційні шматочки і викладаємо у форму, змащену олією. Посипаємо рибу сіллю і перцем, скроплюємо її лимонним соком.
Чистимо цибулю, нарізаємо його кільцями і розкладаємо на шматочки риби.
Тепер на кожен шматочок кладемо невелику гірку тертої моркви.
В окремому посуді змішуємо майонез з молоком, додаємо в соус трохи солі при необхідності і заливаємо їм нашу рибку.
Трьом на крупній тертці сир і щедро посипаємо їм горбушу.
Ставимо форму в розігріту до 180-200 градусів духовку і запікаємо приблизно 40 хвилин.