Горбуша під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів риби така горбуша стане блюдом і для повсякденного, і святкового столу. Готується вона в духовці під соусом близько години і подається в гарячому вигляді на подушці з овочів.
Готується горбуша під соусом близько години. Маринад в даному рецепті дуже незвичайний, готується він на основі корнішонів, сметани, зелені і хрону. Під таким соусом ваша рибка ніколи не буде сухою.
- Горбуші - 1 штук
- Крем - 200 грам
- Корнішони - 2-4 штуки
- Кріп - 20 грам
- Хрін - За смаком
- Цибуля - 2 штуки
1. Червона риба відома своїми корисними властивостями. Смажена вона виходить сухуватою, а в духовці під соусом - в самий раз.
2. Маринад для горбуші робиться за особливим рецептом: нарізаємо дуже дрібно корнішони, шаткуємо кріп і все змішуємо зі сметаною і хріном.
3. Виходить такий маринад. Окремо нарізаємо кільцями ріпчасту цибулю.
4. Викладаємо його на дно форми, в якій будемо запікати нашу горбушу. Цибуля служить своєрідною "подушкою" для риби і грає свою роль у смакових якостях.
5. Зверху викладаємо нарізану шматками середньої товщини горбушу, все заливаємо отриманим соусом. Деякі роблять ще сирну "шапочку", але це вже необов'язково.
6. Запікаємо рибу під соусом близько 45-50 хвилин при середній температурі. Паралельно готуємо гарнір. Я вирішила зробити рис, який відмінно поєднується з рибою.