Рецепт Горбуша під соусом фото

Горбуша під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти
Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Для любителів риби така горбуша стане блюдом і для повсякденного, і святкового столу. Готується вона в духовці під соусом близько години і подається в гарячому вигляді на подушці з овочів.

Готується горбуша під соусом близько години. Маринад в даному рецепті дуже незвичайний, готується він на основі корнішонів, сметани, зелені і хрону. Під таким соусом ваша рибка ніколи не буде сухою.

  • Горбуші - 1 штук
  • Крем - 200 грам
  • Корнішони - 2-4 штуки
  • Кріп - 20 грам
  • Хрін - За смаком
  • Цибуля - 2 штуки
горбуша під соусом - фото крок 1
1. Червона риба відома своїми корисними властивостями. Смажена вона виходить сухуватою, а в духовці під соусом - в самий раз.
горбуша під соусом - фото крок 2
2. Маринад для горбуші робиться за особливим рецептом: нарізаємо дуже дрібно корнішони, шаткуємо кріп і все змішуємо зі сметаною і хріном.
горбуша під соусом - фото крок 3
3. Виходить такий маринад. Окремо нарізаємо кільцями ріпчасту цибулю.
горбуша під соусом - фото крок 4
4. Викладаємо його на дно форми, в якій будемо запікати нашу горбушу. Цибуля служить своєрідною "подушкою" для риби і грає свою роль у смакових якостях.
горбуша під соусом - фото крок 5
5. Зверху викладаємо нарізану шматками середньої товщини горбушу, все заливаємо отриманим соусом. Деякі роблять ще сирну "шапочку", але це вже необов'язково.
горбуша під соусом - фото крок 6
6. Запікаємо рибу під соусом близько 45-50 хвилин при середній температурі. Паралельно готуємо гарнір. Я вирішила зробити рис, який відмінно поєднується з рибою.

Схожі рецепти