Гливи зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Гливи - це цінний дієтичний продукт, має низьку калорійність і містить багато речовин, необхідні організму людини. Одне з найсмачніше страв з цих грибів - гливи зі сметаною.
Цей рецепт сподобається всім любителям грибних страв. Гливи зі сметаною досить просто готуються, а подавати їх можна до багатьох страв, а також салатів. Як приготувати гливи зі сметаною? Вам знадобляться виключно свіжі, молоді гриби. Сметану можете замінити майонезом або вершками. Якщо ви використовуєте вершки, то трохи підкислити гриби соком лимона. Хай щастить!
- Свіжі гливи - 500 грам
- Крем - 200 грам(20% жирності)
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Кріп свіжий - 30 грам
- Олія соняшникова - 5 Ст. Ложок(rafinirovannoe)
1. Насамперед нарізаємо невеликими шматочками гриби.
2. Моєму, очищаємо і нарізаємо цибулю з морквою. Лучок - четвертькольцами, а морквину - невеликими брусочками. На розігрітій з рослинним маслом сковороді спочатку обсмажуємо до м'якості і золотистого цибулю (близько п'яти хвилин), потім додайте моркву і потримайте овочі разом, помішуючи, в районі п'яти хвилин.
3. Після додайте гриби. Вогонь зробіть мінімальним, накрийте сковороду кришкою і смажте всі разом хвилин 20. Не забувайте періодично помішувати. Важливо, щоб з грибів пішла волога.
4. Тепер додаємо в сковороду з овочами і грибами сметанку. Не забудьте також про укропчик. Його вимийте і подрібніть. Всі разом потримайте ще пару хвилин. Блюдо готово!