Рецепт Гливи з сиром фото

Гливи з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир, Гриби
Пісні страви
На швидку руку, На святковий стіл

Хочете спробувати легку і корисну закуску? Тоді вивчіть цей рецепт і дізнайтеся, як приготувати гливи з сиром. Це відмінне поєднання ніжних продуктів в одній страві: ситному, але легкому.

Цей рецепт досить універсальний. Такі гриби з сиром можна подавати в якості закуски, теплого салату або ж використовувати як заправку до відварною макаронів. Смачно і просто!

  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Гливи свіжі - 400 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сир - 200 грам (тверді або напівтверді сорти)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
гливи з сиром - фото крок 1
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. У чистій сухій сковороді розігрійте дві ложки рослинної олії. Викладіть цибулю в сковороду, обсмажте його протягом декількох хвилин, помішуючи лопаткою.
гливи з сиром - фото крок 2
Поки цибуля обсмажується на сковороді, можна підготувати гриби. Гливи вимийте і висушіть паперовим рушником. Якщо гриби великі, то їх краще нарізати.
гливи з сиром - фото крок 3
До цибулі додайте гриби, в сковороду налийте кілька столових ложок чистої води. Протушкувати інгредієнти, поки не випарується рідина. Потім додайте трохи вершкового масла, роздавлений зубчик часнику і дочекайтеся, коли на грибах з'явиться золотава скоринка.
гливи з сиром - фото крок 4
Натріть сир на крупній тертці, покрийте їм цибулю з грибами прямо в сковороді. Дайте сиру розплавитися буквально кілька секунд. Тепер страву можна розкладати і подавати порційно.
гливи з сиром - фото крок 5
Подавати цю закуску краще теплою в скляних піалах. Але я виклала її в готові тарталетки. Тим самим я зробила цю просту закуску цілком придатною для святкового столу.

Схожі рецепти