Гливи з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати легку і корисну закуску? Тоді вивчіть цей рецепт і дізнайтеся, як приготувати гливи з сиром. Це відмінне поєднання ніжних продуктів в одній страві: ситному, але легкому.
Цей рецепт досить універсальний. Такі гриби з сиром можна подавати в якості закуски, теплого салату або ж використовувати як заправку до відварною макаронів. Смачно і просто!
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Гливи свіжі - 400 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сир - 200 грам (тверді або напівтверді сорти)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. У чистій сухій сковороді розігрійте дві ложки рослинної олії. Викладіть цибулю в сковороду, обсмажте його протягом декількох хвилин, помішуючи лопаткою.
Поки цибуля обсмажується на сковороді, можна підготувати гриби. Гливи вимийте і висушіть паперовим рушником. Якщо гриби великі, то їх краще нарізати.
До цибулі додайте гриби, в сковороду налийте кілька столових ложок чистої води. Протушкувати інгредієнти, поки не випарується рідина. Потім додайте трохи вершкового масла, роздавлений зубчик часнику і дочекайтеся, коли на грибах з'явиться золотава скоринка.
Натріть сир на крупній тертці, покрийте їм цибулю з грибами прямо в сковороді. Дайте сиру розплавитися буквально кілька секунд. Тепер страву можна розкладати і подавати порційно.
Подавати цю закуску краще теплою в скляних піалах. Але я виклала її в готові тарталетки. Тим самим я зробила цю просту закуску цілком придатною для святкового столу.