Глазур
(покроковий рецепт з фото)
Сучасні кондитери роблять різну глазур: шоколадну, білу, змішану і навіть дзеркальну. Я пропоную найпростіший і класичний рецепт приготування шоколадної глазурі всього за 20 хвилин.
Глазур в кулінарії широко використовується. Готувати її легко: мінімум простих і доступних інгредієнтів - і красива "шапочка" на торті вийде при мінімальних тимчасових витратах і зусиллях. В даному рецепті показано, як приготувати глазур класичну, з якою може впоратися навіть початківець кулінар.
- Шоколад - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 20 грам

1. Для приготування класичної глазурі нам знадобиться шоколад, вершкове масло і столова ложка води. Шоколад краще брати чорний без добавок.

2. Розламуємо плитку шоколаду і викладаємо в ємність, в якій будемо його розтоплювати. Ставимо ємність на вогонь і додаємо столову ложку води. Поступово на слабкому вогні доводимо до стану, коли шоколад повністю розчиниться.

3. Додаємо вершкове масло, варимо і постійно помішувати.

4. Коли маса стане однорідною, знімаємо з вогню.

5. Глазур готова. Тепер її можна використовувати для тортів та іншої випічки або десертів.