Гірчичний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт кексу з незвичайним інгредієнтом - сухим гірчичним порошком. Смаку гірчиці Ви не відчуєте, але саме вона додасть цій випічці золотистий, гарний колір.
Такий кекс стане відмінним доповненням до чаю, кава, молоку або компоту. З огляду на, що в ньому дуже мало жиру, насмілюся назвати його низькокалорійним, якщо це може бути застосовано до борошняних виробів. При цьому кекс залишається ніжним, пишним, ароматним і смачним. Невеликі вкраплення маку і золотисто-лимонний колір надають йому ефектний і апетитний вигляд.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Кефір - 200 мілілітрів
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 250 грам
- Гірчичний порошок - 1 Чайна ложка
- Сода харчова - 1 Чайна ложка (чайна ложка без гірки)
- Окріп - 3 Ст. Ложки
У миску розбийте яйця.
Додайте цукор.
Збийте яйця з цукром віночком або міксером.
Додайте кефір. Він може бути будь-якої жирності, але краще по-жирніше.
Влийте соняшникову рафіновану олію.
Додайте мак.
Всипте в миску борошно. Буде потрібно півтори склянки об'ємом 200 мл. У такій стакан входить рівно 150 грам борошна.
В окремий посуд викладіть соду і гірчичний порошок. Залийте окропом і швидко перемішайте, після цього суміш спіниться.
Швидко додайте цю суміш в тісто і перемішайте. Тісто для кексу готове.
Форму для кексу змастіть маслом і заповніть тестом.
Випікайте кекс в духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів 40-50 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки. Готовність перевірте сухий дерев'яною паличкою. Дайте кексу трохи охолонути і діставайте з форми.
Прикрасьте на свій смак і подавайте до столу.