Гірчичний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на велику різноманітність хліба на магазинних полицях, спробуйте зробити його самостійно. Подивіться, як приготувати гірчичний хліб. Він виходить дуже ніжним всередині з хрусткою скоринкою.
Рецепт досить простий, він під силу кожному. Якщо у вас є хлібопічка, це значно спростить процес, проте, і без неї випічка не відніме багато сил і часу. Головне, що домашній хліб значно смачніше і корисніше магазинного, адже продукти для його приготування беремо свіжі і якісні.
- Пшеничне борошно - 400 грам
- Гірчиця звичайна - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі - 7 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Соняшникова олія - За смаком
1. Молоко переливаємо в миску або каструлю, відправляємо його на вогонь і трохи підігріваємо. Після цього всипаємо сухі швидкодіючі дріжджі, додаємо дрібку цукру. Ми залишаємо на 15-20 хвилин. Як побачили, що дріжджі піднімаються, додаємо гірчицю і майонез.
2. Борошно обов'язково просіваємо через сито для збагачення киснем, що надалі дасть ніжну і легку випічку, насипаємо сіль і перемішуємо.
3. Тонкою цівкою вливаємо до борошна молочну суміш і перемішуємо лопаткою, потім замішуємо руками, залишаємо тісто при кімнатній температурі на 1 час.
4. Після закінчення часу обминали тісто ще раз, відправляємо його на деко з пергаментом і надаємо йому бажану форму, залишаємо ще на 60 хвилин.
5. Змащуємо трохи соняшниковою олією, відправляємо в духову шафу на 30 хвилин при температурі 200 градусів. Насолоджуємося смачною і ароматною випічкою.