Рецепт Гірчичний хліб фото

Гірчичний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Незважаючи на велику різноманітність хліба на магазинних полицях, спробуйте зробити його самостійно. Подивіться, як приготувати гірчичний хліб. Він виходить дуже ніжним всередині з хрусткою скоринкою.

Рецепт досить простий, він під силу кожному. Якщо у вас є хлібопічка, це значно спростить процес, проте, і без неї випічка не відніме багато сил і часу. Головне, що домашній хліб значно смачніше і корисніше магазинного, адже продукти для його приготування беремо свіжі і якісні.

  • Пшеничне борошно - 400 грам
  • Гірчиця звичайна - 1 Ст. Ложка
  • Майонез - 4 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 7 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 1 щіпка
  • Соняшникова олія - За смаком
гірчичний хліб - фото крок 1
1. Молоко переливаємо в миску або каструлю, відправляємо його на вогонь і трохи підігріваємо. Після цього всипаємо сухі швидкодіючі дріжджі, додаємо дрібку цукру. Ми залишаємо на 15-20 хвилин. Як побачили, що дріжджі піднімаються, додаємо гірчицю і майонез.
гірчичний хліб - фото крок 2
2. Борошно обов'язково просіваємо через сито для збагачення киснем, що надалі дасть ніжну і легку випічку, насипаємо сіль і перемішуємо.
гірчичний хліб - фото крок 3
3. Тонкою цівкою вливаємо до борошна молочну суміш і перемішуємо лопаткою, потім замішуємо руками, залишаємо тісто при кімнатній температурі на 1 час.
гірчичний хліб - фото крок 4
4. Після закінчення часу обминали тісто ще раз, відправляємо його на деко з пергаментом і надаємо йому бажану форму, залишаємо ще на 60 хвилин.
гірчичний хліб - фото крок 5
5. Змащуємо трохи соняшниковою олією, відправляємо в духову шафу на 30 хвилин при температурі 200 градусів. Насолоджуємося смачною і ароматною випічкою.

Схожі рецепти