Гарбузове кекси з лимонним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Восени з красуні-гарбуза можна приготувати і перші, і другі страви, і випічку, і десерт. Рекомендую вам ніжні, ароматні, з пухнастим м'якушем і легкою кислинкою, гарбузове кекси з лимонним кремом.
Випічка з гарбузом завжди виходить ароматною і красивою. Для солодкої випічки найкраще підходять десертні сорти гарбуза, такі як "арабатська" або "мускатна" . Вони солодші і яскраві за кольором.
Сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати гарбузове кекси з лимонним кремом. Відкривайте для себе нові смакові поєднання!
- Борошно - 175 грам
- Яйце - 3 штуки(2 - в тісто; 1 - в вершках)
- Гарбуз десертна - 400 грам( "арабатська" )
- Цукор - 140 грам(100 г - в тісто; 40 г - в вершках)
- Масло рослинне - 75 грам(rafinirovannoe)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Молоко - 1/2 склянки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1/2 штуки
Підготуйте необхідні продукти для тіста. Гарбуз вимийте. Борошно, спеції і розпушувач просійте.
Гарбуз розріжте на однакові шматочки, розмістіть на деку з пергаментом і поставте запікати в розігріту до 220 ° C духовку на 25-30 хвилин. Потім зніміть шкірку, подрібніть запечену м'якоть гарбуза блендером до стану пюре.
2 яйця збийте з цукром (100 г) в густу піну, додайте рослинне масло тонкою цівкою, не перестаючи збивати.
Додайте гарбузове пюре і розмішайте за допомогою силіконової лопатки. Додайте сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, спеції) в 2-3 прийому, акуратно розмішайте за допомогою спатули, рухаючись від низу до верху.
Розкладіть тісто по силіконовим формочках для кексів. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° C духовку на 25-30 хвилин.
Підготуйте необхідні продукти для крему.
Крохмаль розведіть в холодному молоці, яйце збийте з цукром. З'єднайте з молоком і крохмалем, поставте на повільний вогонь. Доведіть до кипіння, постійно перемішуючи. Проваріть до загустіння і зніміть з вогню.
З лимона зніміть цедру за допомогою дрібної терки, не зачіпаючи білу тяжкої долі, вичавіть сік. З'єднайте з кремом, перемішайте.
Готові гарбузове кекси трохи остудіть в формочках, потім - на решітці.
Полийте зверху лимонним кремом. Смачного!
Ось такий пухнастий м'якуш!