Кростата з лимонним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Вишукану, ніжну, апетитну і пікантну випічку хочу запропонувати вам на замітку. Якщо ви любите цитрусові нотки в десертах, погляньте обов'язково на цей рецепт. Рекомендую спробувати!
Покажу детально, як приготувати кростату з лимонним кремом. У начинку також використовується крем-сир зі збитими вершками, який чудово відтіняє смак цитрусових. Сам процес не викличе труднощів навіть у новачків на кухні. Сподіваюся, ви оціните цей класний десерт
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 110 грам
- Яйце - 1 штука(+ жовток)
- Крем-сир - 120 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 2 склянки (для збивання)
- Борошно - 1.5 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1.5 Ст. Ложки
- Вода - 3/4 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Жовтки - 2 штуки
- Сік лимона - 1/4 склянки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
1. Насамперед потрібно зробити тісто. Холодне вершкове масло розітріть з борошном. Додайте цукор і жовток.
2. Сформуйте з тіста кулю, загорніть його в плівку і приберіть в холодильник на півгодини. Після викладіть у форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 12-15.
3. Крем-сир з'єднайте з цукровою пудрою і збитими вершками. Готовий крем викладіть на остиглий корж, розрівняйте, приберіть в холодильник.
5. Для приготування лимонного крему в невеликому сотейнику з'єднайте крохмаль, борошно і цукор. Влийте тонкою цівкою воду, помішуючи. Поставте на вогонь і проваріть пару хвилин. Тонкою цівкою введіть збиті жовтки, варіть ще пару хвилин. Зніміть крем з вогню, додайте цедру, вершкове масло і влийте сік лимона.
6. Остудіть крем і акуратно викладіть його рівним шаром. Знову приберіть в холодильник на годинку-півтори. Перед подачею прикрасьте кростату з лимонним кремом збитими вершками.
Смачного!
Смачного!