Рецепт Кростата італійська фото

Кростата італійська
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Нещодавно мені підказали один дуже цікавий рецепт. Це пиріг, який готують в Італії. Розповідаю, як приготувати кростату італійську. Уважно читайте мої рекомендації, і все вийде!

Готуючи цей пиріг, я кожен раз згадую, як в дитинстві мама часто пекла такі солодощі до вечірнього чаювання. У нас завжди було яке-небудь варення в підвалі. Ну, і мука теж. Залишалося подбати про вершковому маслі, або про маргарині, да про парочку яєць. Для приготування цієї пирога ми використовуємо тільки жовтки. З білків, до речі, можна зробити трохи безе, або шапку у вигляді повітряних вершків для пирога.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Вершкове масло - 130 грам
  • Яєчні жовтки - 2 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Варення / джем - 200 грам (у мене з абрикосів)
кростата італійська - фото крок 1
Замішуємо спочатку тісто. Для цього просіваємо через сито борошно. Дістаємо з холодильника вершкове масло, рубаємо його на шматочки. Дістаємо блендер. Висипаємо в нього борошно і закидаємо шматочки масла. Razbivaem яйця, з них нам потрібні тільки жовтки. Кладемо дрібку солі. Збиваємо в блендері всі інгредієнти до однорідної маси.
кростата італійська - фото крок 2
Дістаємо тісто з блендера. Воно вийшло розсипчастим. Нам потрібно сформувати з нього кулю. Для цього руками скачуємо тісто, перетворюючи в колобок. Дістаємо форму для випікання. У мене вона з різьбленими невисоким бортиками (як і має бути). Відщипуємо від кульки тіста невеликий шматочок (приблизно третина від усієї кількості). Він піде на верхні смужки. Розкачуємо обидві кульки. Великий пласт переносимо в форму (у мене діаметром 28 см.). Її можна нічим не змащувати, так як тісто і так масляне. Але це для хороших духовок! Для тих же, які люблять "побешкетувати" краще додатково промазати форму маслом. Формуємо бортики. Проколюємо тісто виделкою, щоб не здувалося при запіканні.
кростата італійська - фото крок 3
Тепер викладемо начинку. У мене залишався абрикосовий джем. Можна використовувати і інше варення, або свіжі ягоди і фрукти. Тільки спершу їх краще проварити, щоб пішов зайвий сік. Нарізаємо з маленького пласта тіста полосочки. Викладаємо їх за формою пирога по діагоналі (поверх варення або джему). Закріплюємо у бортиків. Краї пирога злегка загинаємо в сторону начинки. Ставимо все в розігріту духовку на 20 хвилин і запікаємо при 190 градусах.
кростата італійська - фото крок 4
Слідкуйте за тим, щоб пиріг не підгорів. Випікати краще на верхньому рівні. Якщо не впевнені в духовці, підставте на низ сковорідку з водою. Тоді час випічки може трохи збільшитися. Готовий пиріг має рум'янець на тесті. Його можна подавати гарячим і холодним. Смачного!

Схожі рецепти