Рецепт Шоколадна кростата фото

Шоколадна кростата
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Легкий і смачний пиріг з сирною начинкою і чорною смородиною. Тісто для кростати готується на основі яєць і рослинної олії. Замість сиру можна взяти рикотту.

Зараз я розповім вам, як приготувати шоколадну костату, це смачний шоколадний пиріг з сирною начинкою. У рецепті я використовувала заморожені ягоди, але в літній сезон знадобляться свіжі, і не тільки смородина, але і персики, сливи, абрикоси або черешні без кісточок.

  • Куряче яйце - 2 штуки (тісто)
  • Цукор - 100 грам (тісто)
  • Сіль - 1 щіпка (тісто)
  • Какао (порошок) - 2 Ст. Ложки (тісто)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Кориця мелена - 0, 5-1 чайних ложки (тісто)
  • Мускатний горіх - 2-3 Щепоток (тісто)
  • Борошно пшеничне - 300-350 грам (тісто)
  • Рослинна олія - 60 мілілітрів (тісто)
  • Сир 9% - 300 грам (начинка)
  • Ванільний цукор - 2, 5 грами (начинка)
  • Куряче яйце - 1 штука (начинка)
  • Крем 20% - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Чорна смородина - 150 грам (начинка)
  • Цукор - 4 Ст. Ложки (начинка)
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (для прикраси пирога)
шоколадна кростата - фото крок 1
Підготуйте продукти, приступимо!
шоколадна кростата - фото крок 2
Спочатку приготуйте тісто для кростати. Для цього з'єднаєте два яйця з цукром і дрібкою солі.
шоколадна кростата - фото крок 3
Додайте какао, рахрихлітель, корицю, мускатний горіх, рослинне масло без запаху.
шоколадна кростата - фото крок 4
Частинами вводите борошно. Кількість борошна зразкову, від 300 до 400 грамів, але не більше. Тісто має просто зібратися в кого і бути м'яким.
шоколадна кростата - фото крок 5
Загорніть тісто в пакет і залиште на 30 хвилин в холоді.
шоколадна кростата - фото крок 6
Для начинки змішайте сир з яйцем і цукром, сметаною, дрібкою ванільного цукру. Найкраще це зробити в блендері.
шоколадна кростата - фото крок 7
Форму для випічки змастіть рослинною олією. У центр покладіть м'яке, пластичне тісто і пальцями розтягуйте його, заповнюючи всю форму, сформуйте бортики. Якщо у вас вийшло тісто щільне, то розкачайте його качалкою і перенесіть в форму.
шоколадна кростата - фото крок 8
Розрівняйте сирну масу.
шоколадна кростата - фото крок 9
Зверху розподіліть смородину, трохи вдавлюючи її в сирну масу.
шоколадна кростата - фото крок 10
Випікайте кростату 45 хвилин при 180 градусах. Остудіть повністю в формі.
шоколадна кростата - фото крок 11
Пригощайтеся!

Схожі рецепти