Шоколадна кростата
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і смачний пиріг з сирною начинкою і чорною смородиною. Тісто для кростати готується на основі яєць і рослинної олії. Замість сиру можна взяти рикотту.
Зараз я розповім вам, як приготувати шоколадну костату, це смачний шоколадний пиріг з сирною начинкою. У рецепті я використовувала заморожені ягоди, але в літній сезон знадобляться свіжі, і не тільки смородина, але і персики, сливи, абрикоси або черешні без кісточок.
- Куряче яйце - 2 штуки (тісто)
- Цукор - 100 грам (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Какао (порошок) - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (тісто)
- Кориця мелена - 0, 5-1 чайних ложки (тісто)
- Мускатний горіх - 2-3 Щепоток (тісто)
- Борошно пшеничне - 300-350 грам (тісто)
- Рослинна олія - 60 мілілітрів (тісто)
- Сир 9% - 300 грам (начинка)
- Ванільний цукор - 2, 5 грами (начинка)
- Куряче яйце - 1 штука (начинка)
- Крем 20% - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Чорна смородина - 150 грам (начинка)
- Цукор - 4 Ст. Ложки (начинка)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (для прикраси пирога)
Підготуйте продукти, приступимо!
Спочатку приготуйте тісто для кростати. Для цього з'єднаєте два яйця з цукром і дрібкою солі.
Додайте какао, рахрихлітель, корицю, мускатний горіх, рослинне масло без запаху.
Частинами вводите борошно. Кількість борошна зразкову, від 300 до 400 грамів, але не більше. Тісто має просто зібратися в кого і бути м'яким.
Загорніть тісто в пакет і залиште на 30 хвилин в холоді.
Для начинки змішайте сир з яйцем і цукром, сметаною, дрібкою ванільного цукру. Найкраще це зробити в блендері.
Форму для випічки змастіть рослинною олією. У центр покладіть м'яке, пластичне тісто і пальцями розтягуйте його, заповнюючи всю форму, сформуйте бортики. Якщо у вас вийшло тісто щільне, то розкачайте його качалкою і перенесіть в форму.
Розрівняйте сирну масу.
Зверху розподіліть смородину, трохи вдавлюючи її в сирну масу.
Випікайте кростату 45 хвилин при 180 градусах. Остудіть повністю в формі.
Пригощайтеся!