Домашній шоколадний торт з лимонним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати домашній шоколадний торт з лимонним кремом, обов'язково подивіться цей рецепт і порадуйте рідних нової випічкою - шоколадними коржами з ніжним лимонним кремом.
Кожній людині подобається шоколад, що вже говорити про шоколадної випічці з цитрусовим ароматом і повітряними коржами! Шоколадний торт з лимонним кремом і насиченою шоколадною помадкою не залишить нікого байдужим, а приготувати його нескладно. Раджу вам використовувати форму діаметром 20 см, щоб корж після випічки вийшов вище і його можна було розрізати на кілька тонких коржів. Сметана в помадці робить її більш еластичною, смачною і не дає їй лопатися після застигання, тому не варто замінювати її молоком.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 350 грам(150г в тісто, 200г в крем + 3 ст. Ложки для помадки)
- Какао - 150 грам(+ 4 ст. Ложки в помадка)
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам(150г в тісто, 50г д помадка)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 7 Ст. Ложок(3 ст. Ложки в тісто, 4 ст. Ложки в помадка)
- Лимон - 1 штука
- Молоко - 200 мілілітрів
- Манна крупа - 150 грам
1. Яйця кімнатної температури збийте до стійкої піни, додайте цукор і ваніль, знову збийте до розчинення цукру. Додайте соду, розпушувач, сіль, просіяне борошно і какао.
2. Додайте м'яке вершкове масло і збийте на невеликій швидкості до однорідності. Додайте сметану і знову збийте. Тісто по консистенції має бути схоже на густу сметану.
3. Форму застеліть пергаментом, викладіть в неї половину тесту і випікайте корж в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин. За аналогією спечіть другий корж. Манку змішайте з молоком, варіть до густоти.
4. Лимон очистіть від кісточок, викладіть в чашу блендера і перебити з цукром. М'яке масло збийте міксером. Густу манку остудіть і додайте до маслу, знову збийте до однорідності.
5. Додайте лимон з цукром і знову перемішайте. Кожен корж розріжте на дві частини, кожен шар змастіть кремом. Приберіть торт в холодильник на 4 годину.
6. Для помадки какао змішайте з цукром, вершковим маслом і сметаною. На невеликому вогні проваріть масу протягом 5-7 хвилин. Нанесіть помадку на торт. Смачного!