Бісквітний торт з лимонним смаком
(покроковий рецепт з фото)
Вам подобається аромат і кислинка лимона? Пропоную приготувати смачний торт, в якому лимонний смак і аромат будуть і в бісквіті, і в начинці. Гарний і не дуже солодкий торт прикрасить будь-яке свято!
Жодне свято не обходиться без смачного і красивого торта, чи не так? Пропоную вам приготувати ароматний легкий бісквітний торт з лимонним смаком. Готується торт легко, але не дуже швидко, нехай вас це не лякає. Адже час знадобиться лише для "відпочинку" бісквіта і застигання желе. А торт вийде дуже смачним, повірте! Цей торт готувався для друзів, тому на головній фотке торт нема на красивому блюді, а в коробці для торта.
- Яйця - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Цукор - 250-300 грам(140 - для бісквіта, 2-3 ст.Л. - для сиропу, інше для крему за смаком)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Вершки 30% - 500 мілілітрів
- Сир - 300 грам
- Лимонне желе - 1 штука(1 пакетик на 0, 5 л окропу)
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
1. В першу чергу необхідно приготувати бісквіт. Він буде з лимонним ароматом, тому нам знадобиться чайна ложка з гіркою лимонної цедри.
2. Збиваємо яйця з 140 г цукру і дрібкою солі хвилин 4-5. Маса повинна посветлеть і збільшитися в обсязі. Потім додамо лимонну цедру, збиваємо лише для того, щоб цедра рівномірно розподілилася в масі і додамо борошно, змішану з розпушувачем. Можна перемішати міксером на невеликих оборотах.
3. Форму для випічки застилає пергаментним папером і виливаємо в неї тісто.
4. І випікаємо бісквіт при 180 градусах до сухої дерев'яної зубочистки. Перекладаємо бісквіт на решітку, нехай він "відпочине" мінімум пару годин, а краще залишити на ніч.
5. І приготуємо лимонне желе. Води по інструкції у мене додається 500 мл, але я додала 400.
6. Виливаємо майбутнє желе в коробку, відправляємо його застигати.
7. Для просочення бісквіта приготуємо сироп. Доводимо до кипіння лимонний сік (приблизно 100 мл), стільки ж води і додамо за смаком цукор.
8. Відпочив бісквіт розрізаємо на 3 коржа, просочуємо їх сиропом.
9. Готовий крем. Збиваємо вершки з цукром (я додала 4 столових ложки) до пишної стійкої маси. Додамо протертий через сито сир і ще трохи збиваємо.
10. Застигле желе нарізаємо на шматочки.
11. Приблизно третина вершково-сирного крему відкладемо в іншу миску, а в залишився додамо нарізане на шматочки желе і перемішаємо. Можна залишити трохи желе для прикраси торта.
12. Перемащуємо просочені сиропом коржі кремом.
13. А верх і боки обмазуємо кремом без желе.
14. І прикрашаємо торт за своїм бажанням.
15. Торт виходить ніжним, ароматним і смачним. Ось такий він у розрізі.