Рецепт Бісквітний торт з лимонним смаком фото

Бісквітний торт з лимонним смаком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Вершки , Сир , Лимон
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Вам подобається аромат і кислинка лимона? Пропоную приготувати смачний торт, в якому лимонний смак і аромат будуть і в бісквіті, і в начинці. Гарний і не дуже солодкий торт прикрасить будь-яке свято!

Опис приготування:

Жодне свято не обходиться без смачного і красивого торта, чи не так? Пропоную вам приготувати ароматний легкий бісквітний торт з лимонним смаком. Готується торт легко, але не дуже швидко, нехай вас це не лякає. Адже час знадобиться лише для"відпочинку" бісквіта і застигання желе. А торт вийде дуже смачним, повірте! Цей торт готувався для друзів, тому на головній фотке торт нема на красивому блюді, а в коробці для торта.

  • Яйця - 4 штуки
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Цукор - 250-300 грам(140 - для бісквіта, 2-3 ст.Л. - для сиропу, інше для крему за смаком)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Вершки 30% - 500 мілілітрів
  • Сир - 300 грам
  • Лимонне желе - 1 штука(1 пакетик на 0, 5 л окропу)
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 1
1. В першу чергу необхідно приготувати бісквіт. Він буде з лимонним ароматом, тому нам знадобиться чайна ложка з гіркою лимонної цедри.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 2
2. Збиваємо яйця з 140 г цукру і дрібкою солі хвилин 4-5. Маса повинна посветлеть і збільшитися в обсязі. Потім додамо лимонну цедру, збиваємо лише для того, щоб цедра рівномірно розподілилася в масі і додамо борошно, змішану з розпушувачем. Можна перемішати міксером на невеликих оборотах.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 3
3. Форму для випічки застилає пергаментним папером і виливаємо в неї тісто.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 4
4. І випікаємо бісквіт при 180 градусах до сухої дерев'яної зубочистки. Перекладаємо бісквіт на решітку, нехай він"відпочине" мінімум пару годин, а краще залишити на ніч.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 5
5. І приготуємо лимонне желе. Води по інструкції у мене додається 500 мл, але я додала 400.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 6
6. Виливаємо майбутнє желе в коробку, відправляємо його застигати.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 7
7. Для просочення бісквіта приготуємо сироп. Доводимо до кипіння лимонний сік (приблизно 100 мл), стільки ж води і додамо за смаком цукор.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 8
8. Відпочив бісквіт розрізаємо на 3 коржа, просочуємо їх сиропом.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 9
9. Готовий крем. Збиваємо вершки з цукром (я додала 4 столових ложки) до пишної стійкої маси. Додамо протертий через сито сир і ще трохи збиваємо.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 10
10. Застигле желе нарізаємо на шматочки.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 11
11. Приблизно третина вершково-сирного крему відкладемо в іншу миску, а в залишився додамо нарізане на шматочки желе і перемішаємо. Можна залишити трохи желе для прикраси торта.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 12
12. Перемащуємо просочені сиропом коржі кремом.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 13
13. А верх і боки обмазуємо кремом без желе.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 14
14. І прикрашаємо торт за своїм бажанням.
бісквітний торт з лимонним смаком - фото крок 15
15. Торт виходить ніжним, ароматним і смачним. Ось такий він у розрізі.

Схожі рецепти