Мафіни з лимонним смаком
(покроковий рецепт з фото)
Мафіни можна назвати традиційною випічкою до чаювання, оскільки не дивлячись на те, що їх дуже легко і швидко приготувати, виходять вони смачними і ароматними. Пропоную вам рецепт лимонних маффинов.
Нещодавно я дізналася, як приготувати маффіни з лимонним смаком, дуже ароматні і апетитні! До таких мафінів можна додати мак, рубані горіхи або сухофрукти, від цього вони стануть тільки смачніше. Крім того, маффіни виходять дуже гарного кольору: світлі, злегка золотисті. Цедра лимону і лимонний сік роблять маффіни дуже ароматними, а мак служить родзинкою. За цим рецептом ви можете спекти не тільки мафіни, але і кекс у великій формі, досить лише збільшити час випічки.
- Борошно - 220 грам
- Цукор - 180 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукрова пудра - 30-40 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сік лимона - 30-40 мілілітрів
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цедра лимону - 1 штука
1. Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром за допомогою міксера. Додайте яйця і ще раз збийте. Додайте натерту цедру лимона і сік половини лимона.
2. Додайте молоко і змішайте з допомогою віночка. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і маком. Змішайте рідку частину з сухою.
3. Форму для мафінів вистелити паперовими манжетами, вилийте в них тісто на 2/3 обсягу форми і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Смачного!