Галушки на кефире
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі родзинку і візитну картку української кухні - рецепт приготування галушок на кефірі. Подавати їх можна зі сметаною, томатним соусом, а також доповнивши куркою або грибами.
Перед вами класичний рецепт галушок на кефірі, приготованих на пару. До них можна зробити будь-яку заправку, а також використовувати їх в перших стравах. Галушки виходять дуже ніжними і пишними.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 350-500 грам
- Вершкове масло - 50-70 грам
1. Насамперед необхідно просіяти борошно з сіллю. Кількість борошна передбачити досить складно, однак важливо не переборщити, щоб галушки залишалися м'якими і повітряними.
2. У глибоку миску налити кефір. Всипати приблизно третину борошна, потім додати соду. Акуратно додати ще третина борошна і почати перемішувати. Тісто має бути пластичним, але досить крутим. Додавати борошно до тих пір, поки тісто не набуде необхідної консистенції.
3. Готове тісто розділити на кілька частин. Це досить простий рецепт галушок на кефірі, так що приступати до формування галушок можна відразу після замісу тіста.
4. Можна нарізати невеликими квадратиками або надати галушок будь-яку форму.
5. Класичний рецепт галушок на кефірі передбачає не варіння, а приготування на пару. Для початку необхідно довести до кипіння воду, а каструлю накрити марлею, закріпивши по краях. Викласти галушки на відстані один від одного, так як вони будуть збільшуватися в розмірі.
6. Готуються такі галушки близько 5-7 хвилин, а залежно від розміру. Перевірити їх готовність можна за допомогою дерев'яної палички або сірники, за аналогією з випічкою.
7. Кілька галушок викласти в горщик і додати вершкове масло, потім знову шар галушок і масла. Зверху можна додати сметану з часником, відварну курку, смажені гриби з цибулею або влити бульйон, наприклад. Також можна використовувати томатний соус. Надіслати галушки в розігріту духовку на 3-5 хвилин, щоб вони просочилися маслом і ароматом заправки, а потім відразу подавати до столу.