Рецепт Галушки на кефире фото

Галушки на кефире
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Кефір
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Галушки

Пропоную вашій увазі родзинку і візитну картку української кухні - рецепт приготування галушок на кефірі. Подавати їх можна зі сметаною, томатним соусом, а також доповнивши куркою або грибами.

Перед вами класичний рецепт галушок на кефірі, приготованих на пару. До них можна зробити будь-яку заправку, а також використовувати їх в перших стравах. Галушки виходять дуже ніжними і пишними.

  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Сода - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 350-500 грам
  • Вершкове масло - 50-70 грам
галушки на кефире - фото крок 1
1. Насамперед необхідно просіяти борошно з сіллю. Кількість борошна передбачити досить складно, однак важливо не переборщити, щоб галушки залишалися м'якими і повітряними.
галушки на кефире - фото крок 2
2. У глибоку миску налити кефір. Всипати приблизно третину борошна, потім додати соду. Акуратно додати ще третина борошна і почати перемішувати. Тісто має бути пластичним, але досить крутим. Додавати борошно до тих пір, поки тісто не набуде необхідної консистенції.
галушки на кефире - фото крок 3
3. Готове тісто розділити на кілька частин. Це досить простий рецепт галушок на кефірі, так що приступати до формування галушок можна відразу після замісу тіста.
галушки на кефире - фото крок 4
4. Можна нарізати невеликими квадратиками або надати галушок будь-яку форму.
галушки на кефире - фото крок 5
5. Класичний рецепт галушок на кефірі передбачає не варіння, а приготування на пару. Для початку необхідно довести до кипіння воду, а каструлю накрити марлею, закріпивши по краях. Викласти галушки на відстані один від одного, так як вони будуть збільшуватися в розмірі.
галушки на кефире - фото крок 6
6. Готуються такі галушки близько 5-7 хвилин, а залежно від розміру. Перевірити їх готовність можна за допомогою дерев'яної палички або сірники, за аналогією з випічкою.
галушки на кефире - фото крок 7
7. Кілька галушок викласти в горщик і додати вершкове масло, потім знову шар галушок і масла. Зверху можна додати сметану з часником, відварну курку, смажені гриби з цибулею або влити бульйон, наприклад. Також можна використовувати томатний соус. Надіслати галушки в розігріту духовку на 3-5 хвилин, щоб вони просочилися маслом і ароматом заправки, а потім відразу подавати до столу.

Схожі рецепти