Коржики на кефире
(покроковий рецепт з фото)
Вирішив викласти рецепт приготування коржиків на кефірі. Відмінно йдуть до чаю, на полуденок, та й на легкий перекус теж.
Колись майже всі жінки знали, як приготувати коржі на кефірі. Сьогодні популярні інші страви, але коржі як і раніше залишаються смачними ласощами, що нагадує про дитинство.
- Борошно - 450 грам
- Цукор - 230 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Сода харчова - 5 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Обкладинка - За смаком
- Яйце - 1 штука
Змішуємо цукор (180г) і вершкове масло в мисці (бажано його спочатку трохи розтопити).
Додаємо в миску збовтане яйце. Змішуємо всі.
В іншу миску додаємо 250-300 г борошна (1, 5 склянки), сиплемо сіль і соду. Додаємо суміш з вершковим маслом, доливаємо кефір і кладемо половину яйця. Місимо тісто вручну. Поступово досипати решту борошна.
Місимо тісто до тих пір, поки воно не стане м'яким і не перестане липнути до рук. Коли замісили тісто, прибираємо його в холодильник на 30 хвилин.
Через півгодини дістаємо тісто, розгортаємо його до товщини в 1 см. Додаємо цукор, що залишився (приблизно 1/4 склянки). Щоб він вбрався в тісто, треба пройтися по ньому качалкою.
Тепер розрізаємо тісто на шматочки в тій формі, в якій хочемо бачити коржі. Найкраще використовувати для цього спеціальні форми.
Змащуємо деко олією, присипаємо борошном. Тепер можна викладати на нього тісто. Змащуємо коржики половиною яйця, присипаємо за смаком корицю з цукром.
Ставимо деко в духовці на 10-15 хвилин при температурі 210 градусів. Щоб коржі залишалися м'якими, стежте за тим, щоб на них не почала утворюватися рум'яна кірочка.