Рецепт Коржики на кефире фото

Коржики на кефире
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Швидкий сніданок
Випічка , Коржики
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Вирішив викласти рецепт приготування коржиків на кефірі. Відмінно йдуть до чаю, на полуденок, та й на легкий перекус теж.

Опис приготування:

Колись майже всі жінки знали, як приготувати коржі на кефірі. Сьогодні популярні інші страви, але коржі як і раніше залишаються смачними ласощами, що нагадує про дитинство.

  • Борошно - 450 грам
  • Цукор - 230 грам
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Сода харчова - 5 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Обкладинка - За смаком
  • Яйце - 1 штука
коржики на кефире - фото крок 1
Змішуємо цукор (180г) і вершкове масло в мисці (бажано його спочатку трохи розтопити).
коржики на кефире - фото крок 2
Додаємо в миску збовтане яйце. Змішуємо всі.
коржики на кефире - фото крок 3
В іншу миску додаємо 250-300 г борошна (1, 5 склянки), сиплемо сіль і соду. Додаємо суміш з вершковим маслом, доливаємо кефір і кладемо половину яйця. Місимо тісто вручну. Поступово досипати решту борошна.
коржики на кефире - фото крок 4
Місимо тісто до тих пір, поки воно не стане м'яким і не перестане липнути до рук. Коли замісили тісто, прибираємо його в холодильник на 30 хвилин.
коржики на кефире - фото крок 5
Через півгодини дістаємо тісто, розгортаємо його до товщини в 1 см. Додаємо цукор, що залишився (приблизно 1/4 склянки). Щоб він вбрався в тісто, треба пройтися по ньому качалкою.
коржики на кефире - фото крок 6
Тепер розрізаємо тісто на шматочки в тій формі, в якій хочемо бачити коржі. Найкраще використовувати для цього спеціальні форми.
коржики на кефире - фото крок 7
Змащуємо деко олією, присипаємо борошном. Тепер можна викладати на нього тісто. Змащуємо коржики половиною яйця, присипаємо за смаком корицю з цукром.
коржики на кефире - фото крок 8
Ставимо деко в духовці на 10-15 хвилин при температурі 210 градусів. Щоб коржі залишалися м'якими, стежте за тим, щоб на них не почала утворюватися рум'яна кірочка.

Схожі рецепти