Гречані коржики
(покроковий рецепт з фото)
Подати такі коржі можна як в прикуску до супу, так і в якості гарніру з тушкованим м'ясом. Відмінне рішення для полудня, якщо доповнити їх ложечкою сметани. Дивіться і пробуйте!
Отже, розповідаю, як підготувати "гречані коржики" . Для коржів підійде як свіжозварена каша, так і гречка вчорашня. Додайте до неї смажену цибулю, морква, трохи борошна. Сформуйте коржі і обсмажте їх на олії до скоринки. Можна скачувати кульки, обсмажувати у фритюрі. Подавайте їх зі сметаною або просто як додаток до рибних або м'ясних страв. Пробуйте!
- Гречка ядриця - 0, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
1. Гречану крупу переберіть, промийте до чистої води. Залийте окропом з сіллю і соєвим соусом і варіть 15-20 хвилин до повної готовності. Овочі очистіть і промийте.
2. Поріжте дрібно цибулю і моркву і на рослинному маслі обсмажте овочі до готовності.
3. З'єднайте гречку з смаженими овочами, дайте їм трохи охолонути.
4. Додайте сире яйце, борошно, сіль, перець і перемішати ретельно.
5. Вологими руками сформуйте коржі, обваляйте в борошні або панірувальних сухарях, їх я не включала до складу.
6. Обсмажте на олії коржі до золотистої скоринки.
7. У мене вийшло 5 великих коржів, подавайте їх зі сметаною тепленькими. Приємного!