Млинці гречані без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Коли з вечора не встигаєш заздалегідь підготувати блюдо на сніданок або коли хочеться чогось пишного і ситного сутра, то я роблю оладки або млинці. І знаю далеко жоден рецепт такий випічки.
Нижче ви прочитаєте про те, як приготувати млинці гречані без дріжджів. У гречаної борошні не міститься клейковини, тому доводиться додавати пшеничну, щоб випічка не була розсипчастою. Млинці будуть несолодкими, в них можна загорнути начинку (наприклад, сир з солоними огірочками або маринованими опеньками).
- Гречана мука - 100 грам
- Пшеничне борошно - 25 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Окріп - 100 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 30 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
Змішайте обидва види борошна. Молоко зігрійте при кімнатній температурі і влийте в борошно. Перемішайте, щоб не було грудочок.
Далі додайте окріп і перемішайте. Додайте яйця, сіль і цукор. Замішайте тісто.
Розтопити вершкове масло і також додайте його в тісто. Перемішайте, щоб не було грудочок. Залиште тісто на півгодини.
Випікайте млинці без масла на сильному вогні до рум'яного кольору з кожного боку. Смачного!