Млинці гречані пісні
(покроковий рецепт з фото)
Поласувати млинцями можна в будь-який день. Але тільки, якщо вони зроблені з пісних продуктів. Але хіба можна спекти млинці з нічого? ось, як приготувати млинці гречані пісні.
У дні, коли ви не вживаєте тваринний білок, організму особливо гостро потрібні вітаміни. Звідки ж їх брати? Уявіть собі - звідусіль! Часом ми не помічаємо елементарних речей навколо себе. Ось і млинці з гречаного борошна давно нами забуті. А адже наші предки їх дуже навіть любили!
- Борошно гречане - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 6 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Картопляний відвар - 700 мілілітрів
Просіваємо гречане борошно разом з пшеничного. Туди кладемо дріжджі, щіпку солі і трохи цукру. А тепер - мій маленький секрет. Так як на момент написання рецепта йде пост і не можна використовувати ні молоко, ні кефір, пропоную свій варіант. Відварюємо картопля в мундирі. Зливаємо і охолоджуємо відвар. Після цього додаємо його в борошно.
Збиваємо отриману рідкувату суміш міксером або блендером. Накриваємо рушником і відносимо в темне місце без протягів. Якщо ви поставите тісто до батареї, воно підніметься швидше і може легко закиснути. Тому виходьте з розрахунку: чим тепліше, тим менше чекати.
Ну, ось, через 4 години можна випікати млинці. Нагріваємо сковорідку. Бажано робити це хоча б на двох, так виходить рівно в два рази швидше. Виливаємо ополоник під кутом на сковороду. З'являються бульбашки. Це працюють дріжджі. Обсмажуємо млинці з двох сторін до рум'яної.
Гречані млинці виходять більш грубими і щільними. Так і має бути. Адже саме обойная борошно здатна зберегти користь з розтертих зерен. В пост добре б подати до млинців медок або варення, заготовлене з літа. Смачного!