Рецепт Гречані котлети пісні фото

Гречані котлети пісні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гречка
Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Корисний обід , Обід за 30 хвилин , Обід на швидку руку
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Гречані котлети пісні - відмінне блюдо для обіду або вечері. Вони виходять ситні, хрусткі, зі смаком гречки. У такі котлети можна додати будь-які овочі - кольорову капусту, картопля, зелень.

Опис приготування:

Як приготувати гречані котлети пісні?

1. Промийте і зваріть гречану кашу згідно з вказівками на упаковці. Варіть гречку в підсоленій воді.

2. Коли гречка звариться, картопля почистіть і натріть на середній терці. Натріть на цій же терці і почищену моркву. Картоплю обов'язково відіжміть руками від соку. Зелень промийте, просушіть паперовим рушником і подрібніть ножем. До речі, морква і зелень використовуйте за бажанням.

3. Готову гречану кашу змішайте з тертою картоплею, морквою і зеленню. Додайте улюблені спеції, сіль, перець. Розімніть калаталом для картопляного пюре.

4. У сковороду влийте рослинне масло. Нагрійте на середньому вогні. Вологими руками сформуйте котлети. Обсмажуйте по 4 хвилини з кожного боку. Можна під закритою кришкою.

Подавайте гречані котлети пісні з улюблених соусом.

Смачного!


  • Гречана крупа - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Картопля - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 4-6 Ст. Ложок
  • Зелень - За смаком (петрушка, кріп)
  • Морква - 1 штука (маленька)
Як приготувати гречані котлети пісні?

1. Промийте і зваріть гречану кашу згідно з вказівками на упаковці. Варіть гречку в підсоленій воді.

2. Коли гречка звариться, картопля почистіть і натріть на середній терці. Натріть на цій же терці і почищену моркву. Картоплю обов'язково відіжміть руками від соку. Зелень промийте, просушіть паперовим рушником і подрібніть ножем. До речі, морква і зелень використовуйте за бажанням.

3. Готову гречану кашу змішайте з тертою картоплею, морквою і зеленню. Додайте улюблені спеції, сіль, перець. Розімніть калаталом для картопляного пюре.

4. У сковороду влийте рослинне масло. Нагрійте на середньому вогні. Вологими руками сформуйте котлети. Обсмажуйте по 4 хвилини з кожного боку. Можна під закритою кришкою.

Подавайте гречані котлети пісні з улюблених соусом.

Смачного!

Схожі рецепти