Фруктово-ягідний мармелад
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати фруктово-ягідний мармелад в домашніх умовах? виявляється, що дуже просто і легко. За основу береться улюблений сік. В даному випадку це манговий, полуничний і яблучний соки.
У цьому рецепті хочу розповісти вам кілька варіантів, як приготувати домашній мармелад. В даному випадку використовується три види соку, желатин і барвники (їх можна і не використовувати). Найкраще готувати домашній мармелад зі свіжого соку або узвару. Наприклад, відварити склянку винограду в склянці води без додавання цукру. Після цього дати настоятися і охолонути узвар, потім процідити від гущі, додати розведений желатин, залити у форми і дати застигнути в холодильнику. Так можна поступити з будь-будь ягодою або фруктом.
Вмочати мармелад в цукрі чи ні - це ваш вибір. Раджу, якщо готуєте фруктово-ягідний мармелад з натурального соку, краще не додавати цукор і заливати мармелад в фігурні формочки. З узвару також мармелад виходить досить насичений, а ось з компоту або звичайного желатину з барвником краще вмочити цукор.
- Сік манго, лимона і зеленого яблука - 100 мілілітрів (по 100 мл кожного)
- Желатин - 40 грам
- Вода - 1 склянок