Рецепт Фруктово-ягідний мармелад фото

Фруктово-ягідний мармелад
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Желатин
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви , Для діабетиків
Для дітей , Десерт
Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Як приготувати фруктово-ягідний мармелад в домашніх умовах? виявляється, що дуже просто і легко. За основу береться улюблений сік. В даному випадку це манговий, полуничний і яблучний соки.

Опис приготування:

У цьому рецепті хочу розповісти вам кілька варіантів, як приготувати домашній мармелад. В даному випадку використовується три види соку, желатин і барвники (їх можна і не використовувати). Найкраще готувати домашній мармелад зі свіжого соку або узвару. Наприклад, відварити склянку винограду в склянці води без додавання цукру. Після цього дати настоятися і охолонути узвар, потім процідити від гущі, додати розведений желатин, залити у форми і дати застигнути в холодильнику. Так можна поступити з будь-будь ягодою або фруктом.

Вмочати мармелад в цукрі чи ні - це ваш вибір. Раджу, якщо готуєте фруктово-ягідний мармелад з натурального соку, краще не додавати цукор і заливати мармелад в фігурні формочки. З узвару також мармелад виходить досить насичений, а ось з компоту або звичайного желатину з барвником краще вмочити цукор.

  • Сік манго, лимона і зеленого яблука - 100 мілілітрів (по 100 мл кожного)
  • Желатин - 40 грам
  • Вода - 1 склянок
фруктово-ягідний мармелад - фото крок 1
1. Я вирішила приготувати фруктово-ягідний мармелад з соку з додаванням желатину і води. Отже, беремо сік, паралельно розводимо у воді желатин. Після цього змішуємо желатин і сік. Можна додати барвник, як в даному рецепті, щоб мармелад був яскравіше. Розливаємо масу по формах і відправляємо застигати в холодильник. Для формочок я завжди використовую порожню форму з-під шоколадних цукерок.
фруктово-ягідний мармелад - фото крок 2
2. Коли наш мармелад застигне, виймаємо його з формочок (для цього на водяній бані буквально хвилину потримайте форму, тоді мармелад сам випаде з форми). Тепер можна вмочити його в цукрі і подавати до столу. Діти дуже люблять такий фруктово-ягідний мармелад.
фруктово-ягідний мармелад - фото крок 3
3. Я вирішила додати різні барвники і зробити різнокольоровий фруктово-ягідний мармелад. Іноді я експериментую і готую асорті (варю насичений компот з різних фруктів і ягід, після чого проціджують, додаю желатин і розливаю по формам). Деякі господині використовують вже готові соки і не додають барвників, так фруктово-ягідний мармелад виходить ще смачніше і натуральніше (немає ніяких штучних добавок). Особливо діти люблять мармелад з яскравим ароматом. Наприклад, з ананасом або полуницею, виноградом і малиною. Експериментуйте і балуйте своїх маленьких ласунів!

Схожі рецепти