Фрукти в хмарах
(покроковий рецепт з фото)
Напередодні свята всіх закоханих хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати фрукти в хмарах. Це ніжний і смачний десерт зі свіжих соковитих фруктів і заварного крему під повітряної меренгою.
Для десерту можна використовувати будь-які щільні і ароматні фрукти на ваш смак, можна консервовані. Десерт слід готувати безпосередньо перед подачею, так як фрукти можуть дати зайвий сік і верхній шар "хмари" намокне.
- Апельсин - 1 штука
- Ківі - 1 штука
- Банан - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Білок яєчний - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки (з верхом)
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Яєчний жовток, борошно і цукор з'єднайте в каструльці з товстим дном, на повільному вогні розітріть до однорідності.

Відразу влийте молоко, перемішайте до однорідності. Готуйте на повільному вогні до загусання, помішуючи, близько 3 хвилин. Крем зніміть з вогню, остудіть.

Білок збийте в легку піну. Додайте цукрову пудру і лимонний сік, збивайте на високій швидкості міксера до міцних піків.

Фрукти очистіть, апельсин очистіть від плівок. Всі фрукти наріжте на дрібні кубики. Зайвий сік з фруктів злийте.

Фрукти розкладіть по формах для запікання.

Поверх фруктів розкладіть заварний крем. Отсадіте білковий крем за допомогою кондитерського мішка або ложкою.

Поставте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 2 хвилини.

Десерт відразу ж подавайте до столу. Смачного!