Рецепт Фрукти, запечені у вершках фото

Фрукти, запечені у вершках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Вершки , Яблука , Банан , Груша
Дієтичне харчування
На полуденок , На швидку руку
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 35 хв.

Цей легкий, в міру солодкий десерт приготувати зможе кожен з вас, навіть дитина. Соковиті фрукти, ароматний родзинки і найлегші вершки - ось і всі складові цього дивовижного десерту. Дуже смачно!

Опис приготування:

Цей ніжний десерт нагадує крем-брюле з фруктами, приготувати його під силу кожному. Процес зовсім нескладний, десерт готується швидко, а смак його підкорить вас. Фрукти можна брати будь-які, а якщо вам не подобається аромат мускатного горіха, замініть його корицею. Насолоджуйтесь!

  • Банан - 1 штука
  • Груша - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Ізюм - 50-70 грам
  • Цукор - 1-1, 5 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Мускатний горіх мелений - 2 щіпки
  • Вершки 30% - 150-200 грам
фрукти, запечені у вершках - фото крок 1
1. Для того, щоб замочити родзинки, нам буде потрібно ароматний чай. Заварюємо його, даємо трохи настоятися і заливаємо гарячим чаєм родзинки хвилин на 10.
фрукти, запечені у вершках - фото крок 2
2. Очистимо банан, у яблука і груші видалимо серцевину.
фрукти, запечені у вершках - фото крок 3
3. Грушу і яблуко нарізаємо кубиками, а банан - кружечками.
фрукти, запечені у вершках - фото крок 4
4. Смажена форми для запікання десерту вершковим маслом, масло, що залишилося розтопити на сковороді, додамо грушу з яблуком, посипаємо цукром. Розмішуємо і тушкуємо-обсмажуємо хвилини 3, до розчинення цукру.
фрукти, запечені у вершках - фото крок 5
5. Додаємо на сковороду до фруктів віджатий родзинки, тушкуємо ще хвилин 5, до м'якості фруктів.
фрукти, запечені у вершках - фото крок 6
6. Викладаємо підготовлені фрукти в формочки для запікання (в кілька або в одну велику).
фрукти, запечені у вершках - фото крок 7
7. Красиво розкладемо кружечки банана.
фрукти, запечені у вершках - фото крок 8
8. Заливаємо вершками і посипаємо мускатним горіхом.
фрукти, запечені у вершках - фото крок 9
9. І запікаємо в розігрітій до 200-220 градусів духовці під верхнім нагрівачем або грилем (якщо у вас є) до утворення красивою скоринки.

Схожі рецепти