Фрукти, запечені у вершках
(покроковий рецепт з фото)
Цей легкий, в міру солодкий десерт приготувати зможе кожен з вас, навіть дитина. Соковиті фрукти, ароматний родзинки і найлегші вершки - ось і всі складові цього дивовижного десерту. Дуже смачно!
Цей ніжний десерт нагадує крем-брюле з фруктами, приготувати його під силу кожному. Процес зовсім нескладний, десерт готується швидко, а смак його підкорить вас. Фрукти можна брати будь-які, а якщо вам не подобається аромат мускатного горіха, замініть його корицею. Насолоджуйтесь!
- Банан - 1 штука
- Груша - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Ізюм - 50-70 грам
- Цукор - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Мускатний горіх мелений - 2 щіпки
- Вершки 30% - 150-200 грам
1. Для того, щоб замочити родзинки, нам буде потрібно ароматний чай. Заварюємо його, даємо трохи настоятися і заливаємо гарячим чаєм родзинки хвилин на 10.
2. Очистимо банан, у яблука і груші видалимо серцевину.
3. Грушу і яблуко нарізаємо кубиками, а банан - кружечками.
4. Смажена форми для запікання десерту вершковим маслом, масло, що залишилося розтопити на сковороді, додамо грушу з яблуком, посипаємо цукром. Розмішуємо і тушкуємо-обсмажуємо хвилини 3, до розчинення цукру.
5. Додаємо на сковороду до фруктів віджатий родзинки, тушкуємо ще хвилин 5, до м'якості фруктів.
6. Викладаємо підготовлені фрукти в формочки для запікання (в кілька або в одну велику).
7. Красиво розкладемо кружечки банана.
8. Заливаємо вершками і посипаємо мускатним горіхом.
9. І запікаємо в розігрітій до 200-220 градусів духовці під верхнім нагрівачем або грилем (якщо у вас є) до утворення красивою скоринки.