Фрикадельки з щуки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати фрикадельки з щуки. Це чудове гаряче блюдо стане смачним обідом або вечерею для всієї родини.
З фаршем доведеться трохи повозитися, але кінцевий результат неодмінно порадує. Всі інгредієнти для фаршу ми пропустимо через м'ясорубку і блюдо на виході вийде дуже ніжне, соковите і смачне. Гасити фрикадельки я пропоную в ароматному і густому томатному соусі, але за бажанням можна приготувати будь-який соус на ваш смак. Дуже добре підійде до рибних фрикадельок вершковий і сметанний соус. Гарнір може бути будь-який.
- Філе щуки - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Хліб білий - 2-3 штук
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сухарі для панірування - 50 грам
- Томатний соус - 250 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Кріп - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Хліб поламайте на шматочки і замочіть в молоці на 10-15 хвилин.
Рибу обробити на філе і пропустіть двічі через м'ясорубку з дрібними гратами.
Додайте до щуки пропущений через м'ясорубку ріпчасту цибулю і віджатий від молока хліб. Додайте подрібнену зелень, яйце, сіль за смаком і мелений перець.
Ретельно все перемішайте.
Сформуйте з приготованого фаршу невеликі кульки, розміром приблизно з волоський горіх і обваляйте їх в сухарях.
Обсмажте фрикадельки на сковороді з двох сторін до рум'яної.
Перекладіть фрикадельки поки на тарілку, а на цій же сковороді обсмажте другу цибулину, нарізану кубиками і терту моркву.
Поверніть на сковороду фрикадельки і полийте їх томатним соусом. Накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні приблизно 15 хвилин.
Фрикадельки з щуки готові. Смачного!