Фрикадельки в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ці дивовижні м'ясні кульки підкорять всіх любителів смачно поїсти. А сирно-вершковий соус відмінно підкреслить смак м'яса. До того ж, приготування цієї страви не відніме у вас занадто багато часу.
Перед вами класичний рецепт приготування фрикадельок в вершковому соусі. Приготування можна умовно розділити на кілька важливих етапів:
1) готуємо фарш і формуємо фрикадельки
2)обсмажуємо їх на сковороді
3)запікаємо фрикадельки в духовці
4)готуємо вершковий соус
5)з'єднуємо фрикадельки з соусом.
Готову страву найкраще поєднується з картоплею-пюре, вареними макаронами або рисом. Гарного дня!
- Фарш - 500 грам
- Сир вершковий - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
- Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Петрушка свіжа - 120 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Горіх мускатний - 1 Чайна ложка (мелений)
Для початку обсмажити цибулю на сковороді.
У мисці змішайте фарш, половину подрібненої петрушки, вершковий сир і сіль.
Додайте обсмажену цибулю і все перемішайте.
З отриманої маси сформуйте невеликі кульки, потім обсмажте з на рослинній олії.
Обсмажені кульки викладаємо на деко, зверху поливаємо маслом зі сковороди. Деко відправляємо в духовку на 25 хвилин, температура 180 градусів.
Приготуємо вершковий соус. У каструлі розтопіть вершкове масло.
У розтоплене масло додайте борошно і перемішайте.
Вогонь зменшуємо. Поступово вливаємо вершки. Додаємо мускатний горіх.
Додаємо петрушку, перемішуємо. Варити 5 хвилин на повільному вогні.
Дістаньте фрикадельки з духовки. Викладіть їх в глибоку ємність і залийте вершковим соусом. Готово! Смачного!