Фрикадельки з індички у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Фрикадельки (або тефтелі, котлети) можна приготувати із залишків м'яса, що не підходить для інших страви. Розповім про рецепт страви, як приготувати фрикадельки з індички у вершковому соусі.
Фрикадельки подають з гарніром: макарони, каша, пюре. Їх можна обсмажити на сковороді або запекти в духовці. Можна замінити індиче фарш курячим, свинячим або яловичим. Замість вершкового соусу можна зробити томатний. Подавайте фрикадельки з соусом гарячими.
- Indûšinoe файл - 0, 5 кілограма
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Часниковий порошок - За смаком
- Паприка - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 3/4 склянки
- Пармезан - 3/4 склянки
- Борошно - 2 чайних ложки
- Курячий бульйон - 400 мілілітрів
1. У миску викладіть подрібнену в фарш індиче грудку, додайте яйце, панірувальні сухарі, часниковий порошок і паприку, подрібнений ріпчаста (0, 5 штуки) і зелену цибулю, сіль, перець за смаком.
2. Натріть пармезан на крупній тертці і додайте до фаршу.
3. Гарненько перемішайте індиче фарш.
4. Змочіть руки у воді і отщіпніте невеликі шматочки від фаршу, сформуйте фрикадельки і викладіть їх на піднос.
5. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть фрикадельки, обсмажуйте їх до рум'яної скоринки з усіх боків.
6. Що залишився лук наріжте дрібно. Поверніть сковороду на вогонь і викладіть цибулю, обсмажте його протягом декількох хвилин, додайте борошно.
7. Влийте в сковороду до цибулі і борошні курячий бульйон.
8. У кілька етапів влийте вершки, гарненько перемішуючи після кожного, посоліть і поперчіть за смаком.
9. Викладіть в соус фрикадельки, тушкуйте на слабкому вогні 10-15 хвилин.
10. Подавайте фрикадельки з вареними макаронами, прикрасивши сиром і зеленню.