Рецепт Фрика з курей фото

Фрика з курей
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Птах , Рябчик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фрікасе
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 79 дн. 4 г. 0 хв.

Вишукане блюдо французької кухні, приготоване в домашніх умовах, зробить зі звичайного обіду або вечері справжнє свято. Тому давайте порадуємо себе і своїх рідних смачним частуванням.

Опис приготування:

Справжнє фрикасе готують з білого м'яса, найчастіше курки або кролика, проте іноді його роблять з м'яса голуба, але самі розумієте, приготувати такий варіант в домашніх умовах з цього птаха не так вже й просто, та й бажання немає особливого. А ось використовуватися замість голуба куріпку дуже навіть можна, адже так і смак залишиться відмінним, і страва вийде досить вишуканим і витонченим. Тому для всіх любителів дичини я пропоную досить цікавий рецепт приготування фрикасе з куріпки, він не дуже складний, але зате смак у такого фрикасе приголомшливий. Воно відмінно підійде для святкового сімейного обіду або для романтичної вечері, так що обов'язково порадуйте своїх близьких відмінним блюдом, адже приготувати фрикасе з куріпки в домашніх умовах простіше простого.

1) Для початку ми розрізаємо птахів на кілька частин і гарненько промиваємо. Розігріваємо в сотейнику вершкове масло і викладаємо в нього куріпок, обсмажуємо їх з усіх боків, поки м'ясо не стане сіруватого кольору. Перекладаємо їх в окрему тарілку.

2) Тепер викладаємо в сотейник борошно і обсмажуємо її на цьому ж маслі до блідо жовтого кольору. Прибираємо сотейник з вогню і починаємо поступово вливати в нього курячий бульйон, постійно помішуючи. У нас повинна вийти однорідна маса без грудочок.

3) Знову ставимо сотейник на вогонь, додаємо в соус цедру лимона і лимонний сік. Нагріваємо рідина, помішуючи її, на середньому вогні. Коли соус закипить, зменшуємо вогонь і варимо його пару хвилин.

4) Обсмажених куріпок кладемо в каструлю і заливаємо їх приготовленим соусом, додаємо лавровий лист, чебрець і петрушку, солимо і перчимо. Тушкуємо куріпок під кришкою протягом півгодини.

5) Поки птах готується, ми в сковороді розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до прозорості, потім за допомогою шумівки перекладаємо його в каструлю до куріпок. А на сковороді смажимо нарізані гриби приблизно 2-3 хвилини, викладаємо їх в каструлю до решти інгредієнтів за 10 хвилин до готовності куріпок.

6) Тепер акуратно перекладаємо птицю разом з овочами і приправами на окрему тарілку, в каструлі повинен залишитися тільки соус. В окремій мисочці змішуємо жовтки і вершки, переливаємо їх в каструлю. Варимо соус приблизно 2-3 хвилини, помішуючи і не доводячи до кипіння, якщо він виходить занадто густий, то розбавляємо його молоком.

Готове фрикасе подають так: на тарілку викладають шматочки куріпки, поливають їх соусом і прикрашають свіжою зеленню. Смачного!


  • Рябчик - 2 штуки
  • Гриби - 340 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Лимон - 0, 5 штуки (знадобиться сік і цедра)
  • Бульйон курячий - 570 мілілітрів
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно - 30 грам
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
  • Вершки жирні - 6 Ст. Ложок
  • Зелень свіжа подрібнена - 2 Ст. Ложки (петрушка, чебрець )
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, чебрець, петрушка, лавровий лист)
  • Сіль - За смаком
Справжнє фрикасе готують з білого м'яса, найчастіше курки або кролика, проте іноді його роблять з м'яса голуба, але самі розумієте, приготувати такий варіант в домашніх умовах з цього птаха не так вже й просто, та й бажання немає особливого. А ось використовуватися замість голуба куріпку дуже навіть можна, адже так і смак залишиться відмінним, і страва вийде досить вишуканим і витонченим. Тому для всіх любителів дичини я пропоную досить цікавий рецепт приготування фрикасе з куріпки, він не дуже складний, але зате смак у такого фрикасе приголомшливий. Воно відмінно підійде для святкового сімейного обіду або для романтичної вечері, так що обов'язково порадуйте своїх близьких відмінним блюдом, адже приготувати фрикасе з куріпки в домашніх умовах простіше простого.

1) Для початку ми розрізаємо птахів на кілька частин і гарненько промиваємо. Розігріваємо в сотейнику вершкове масло і викладаємо в нього куріпок, обсмажуємо їх з усіх боків, поки м'ясо не стане сіруватого кольору. Перекладаємо їх в окрему тарілку.

2) Тепер викладаємо в сотейник борошно і обсмажуємо її на цьому ж маслі до блідо жовтого кольору. Прибираємо сотейник з вогню і починаємо поступово вливати в нього курячий бульйон, постійно помішуючи. У нас повинна вийти однорідна маса без грудочок.

3) Знову ставимо сотейник на вогонь, додаємо в соус цедру лимона і лимонний сік. Нагріваємо рідина, помішуючи її, на середньому вогні. Коли соус закипить, зменшуємо вогонь і варимо його пару хвилин.

4) Обсмажених куріпок кладемо в каструлю і заливаємо їх приготовленим соусом, додаємо лавровий лист, чебрець і петрушку, солимо і перчимо. Тушкуємо куріпок під кришкою протягом півгодини.

5) Поки птах готується, ми в сковороді розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до прозорості, потім за допомогою шумівки перекладаємо його в каструлю до куріпок. А на сковороді смажимо нарізані гриби приблизно 2-3 хвилини, викладаємо їх в каструлю до решти інгредієнтів за 10 хвилин до готовності куріпок.

6) Тепер акуратно перекладаємо птицю разом з овочами і приправами на окрему тарілку, в каструлі повинен залишитися тільки соус. В окремій мисочці змішуємо жовтки і вершки, переливаємо їх в каструлю. Варимо соус приблизно 2-3 хвилини, помішуючи і не доводячи до кипіння, якщо він виходить занадто густий, то розбавляємо його молоком.

Готове фрикасе подають так: на тарілку викладають шматочки куріпки, поливають їх соусом і прикрашають свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти