Рецепт Форшмак, запечений в духовці фото

Форшмак, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Оселедець
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Форшмак

Форшмак, запечений в духовці з телятиною, оселедцем і картоплею, має ніжну консистенцію і пікантний приємний смак. Приготуйте це чудове блюдо, вам і вашим близьким воно обов'язково сподобається.

Форшмак запечений в духовці, можна подавати теплим або холодним, зі сметаною, кетчупом або іншим відповідним соусом на ваш смак. Це цілком самостійне блюдо, але за бажанням можна подати його і з гарніром зі свіжих або тушкованих овочів, із зеленню.

Форшмак, запечений в духовці, за потреби, можна зберігати в холодильнику до 5-7 днів, а перед вживанням розігріти.


  • Телятина - 250 грам (відварна )
  • Оселедець малосольний - 1 штука (філе)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Картопля - 4 штуки (зварений в шкірці і очищену )
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Сир твердий - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
форшмак, запечений в духовці - фото крок 1
1. Лук Очистіть і наріжте маленькими кубиками. Спассеруйте його на розігрітій олії до золотистого. З оселедця видаліть кісточки. Оселедець, м'ясо і картоплю наріжте невеликими шматочками, всипте зажарку, пропустіть все разом через м'ясорубку. Далі додайте розм'якшене масло і борошно, ще раз пропустіть через м'ясорубку. В отриманий фарш умішайте жовтки.
форшмак, запечений в духовці - фото крок 2
2. Потім додайте сметану, приправити сіллю, поперчіть за смаком, додайте мускатний горіх і добре перемішайте. Білки збийте до пишності і акуратно, щоб вони не осіли, з'єднайте з фаршем. Обережно перемішайте до однорідності.
форшмак, запечений в духовці - фото крок 3
3. Викладіть отриману масу в форму, змащену маслом. Розрівняйте поверхню, рівномірно посипте тертим сиром.
форшмак, запечений в духовці - фото крок 4
4. Запікайте 30-40 хвилин при 180 ° С. Форшмак, запечений в духовці, готовий! Трохи остудіть його в формі, а потім обережно вийміть з неї. Смачного!

Схожі рецепти