Форшмак, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Форшмак, запечений в духовці з телятиною, оселедцем і картоплею, має ніжну консистенцію і пікантний приємний смак. Приготуйте це чудове блюдо, вам і вашим близьким воно обов'язково сподобається.
Форшмак запечений в духовці, можна подавати теплим або холодним, зі сметаною, кетчупом або іншим відповідним соусом на ваш смак. Це цілком самостійне блюдо, але за бажанням можна подати його і з гарніром зі свіжих або тушкованих овочів, із зеленню.
Форшмак, запечений в духовці, за потреби, можна зберігати в холодильнику до 5-7 днів, а перед вживанням розігріти.
- Телятина - 250 грам (відварна )
- Оселедець малосольний - 1 штука (філе)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 4 штуки (зварений в шкірці і очищену )
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Сир твердий - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
1. Лук Очистіть і наріжте маленькими кубиками. Спассеруйте його на розігрітій олії до золотистого. З оселедця видаліть кісточки. Оселедець, м'ясо і картоплю наріжте невеликими шматочками, всипте зажарку, пропустіть все разом через м'ясорубку. Далі додайте розм'якшене масло і борошно, ще раз пропустіть через м'ясорубку. В отриманий фарш умішайте жовтки.
2. Потім додайте сметану, приправити сіллю, поперчіть за смаком, додайте мускатний горіх і добре перемішайте. Білки збийте до пишності і акуратно, щоб вони не осіли, з'єднайте з фаршем. Обережно перемішайте до однорідності.
3. Викладіть отриману масу в форму, змащену маслом. Розрівняйте поверхню, рівномірно посипте тертим сиром.
4. Запікайте 30-40 хвилин при 180 ° С. Форшмак, запечений в духовці, готовий! Трохи остудіть його в формі, а потім обережно вийміть з неї. Смачного!