Форшмак (паштет з оселедця)
(покроковий рецепт з фото)
Іноді хочеться з'їсти чогось незвичного. Тому я пропоную вам дізнатися, як приготувати форшмак (паштет з оселедця), щоб ви урізноманітнили свій раціон! Не знаю як вам, а мені це блюдо в новинку.
Форшмак відмінно підійде для бутербродів і грінок. Його можна досить довго зберігати в холодильнику в стерилізованої банку: приблизно 4-5 днів. У деяких рецептах написано, що зелень необхідно додавати в блендер і перемішувати разом з іншими інгредієнтами, але я люблю просто посипати її на готовий форшмак.
- Філе оселедця - 200 грам
- Білий батон - 60 грам
- Молоко - 60 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Яблуко - 100 грам
- Зелень - 20 грам
1. Батон наріжте довільними шматочками і залийте молоком, щоб він добре просочився. Візьміть кисле яблуко і зніміть з нього шкірку, видаліть насіння і наріжте довільними шматочками. Лук і яйце теж наріжте.
2. Філе оселедця наріжте шматочками і додайте в блендер. Туди ж додайте цибулю, яблуко, кнопка, яйце і добре перебити блендером (можна кілька разів пропустити через м'ясорубку, якщо у вас немає блендера).
3. Дрібно наріжте зелень і викладіть на форшмак при подачі. Смачного!