Форшмак більше єврейський
(покроковий рецепт з фото)
Тут ви дізнаєтеся, як приготувати форшмак по-єврейськи. Він відрізняється від звичайного форшмака консистенцією і зовнішнім виглядом. Спробуйте цю закуску, вона дуже смачна і легка в приготуванні.
До страви зазвичай подається чорний хліб, але також добре поєднувати форшмак з теплими грінками з білого хліба, лавашем або відвареною картоплею. Подавати форшмак краще злегка охолодженим.
- Оселедець солона - 3 штуки (цілі тушки)
- Картопля - 3 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки (середнього розміру)
- Вершкове масло - 150 грам
- Морква - 1 штука (для оздоблення)
Перш за все ставимо варитися картоплю і яйця. Шкірку картоплі очищати не потрібно. Яйця відварюються круто. Тут же можна відварити моркву, яка буде використана для оздоблення.
Тепер займемося оселедцем. Рибні тушки потрібно обробити. Відокремте філе від кісток і перевірте пальцями, щоб в філе не залишилося дрібних кісточок. Потім філе нарізається дуже дрібними кубиками. Відмінність від класичного форшмака в тому, що риба не пропускається через м'ясорубку.
Лук нерезаем кубиками і пасеруємо в вершковому маслі до приємного золотистого кольору. Якщо ви любите смак свіжого лука, його можна не пасерувати, а просто дрібно нарізати, обдати окропом і додати в блюдо.
Варена картопля, яйця і яблука очищаємо і подрібнюємо на крупній тертці. З яблук можна злити зайвий сік. В одній ємності перемішуємо ці інгредієнти з Селдена і цибулею. Викладаємо форшмак на блюдо, прикрашаємо морквою, яйцями і зеленню.