Форшмак класичний (єврейський)
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт класичного форшмака напевно відомий багатьом. Якщо приготувати цю страву правильно, підібрати якісні та свіжі інгредієнти, то воно обов'язково сподобається всім без винятку.
Форшмак - це національне єврейське блюдо, яке популярне у багатьох країнах. В його основі лежить солона оселедець, а решту інгредієнтів вдало доповнюють і відтіняють її смак. Тому, якщо вам стало цікаво, як приготувати форшмак класичний (єврейський), ви можете дізнатися про це з цього рецепта.
- Оселедець солоний - 2 штуки
- Хліб білий - 2 скибочки
- Молоко - 1/2 склянки
- Яблуко зелене - 1 штука
- Яйця курячі - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Спеції, зелень - За смаком
Оселедець обробити, зніміть з неї шкірку і дуже ретельно виберіть всі кісточки. Якщо оселедець попалася дуже солоною, то її можна попередньо вимочити в молоці або воді. Розріжте філе риби на шматочки.
З скибочок білого батона зріжте скориночки. Покладіть його в миску і залийте молоком. Зачекайте, поки хліб вбере в себе молоко. Замість свіжого хліба можна використовувати сухарі, а можна - зачерствілий батон.
Також очистіть і вимийте ріпчаста цибуля, з яблука дістаньте серцевину з кісточками. Яйця відварити в круту і очистіть. Всі інгредієнти розріжте на великі шматки. Після пропустіть оселедець, хліб, цибуля, яйця і яблуко через м'ясорубку.
Поперчіть і посоліть масу. Можете додавати будь-які спеції на ваш розсуд. Ретельно перемішайте вийшов форшмак до повної однорідності і викладіть на блюдо. Прикрасьте форшмак зеленню.