Рецепт Форшмак класичний (єврейський) фото

Форшмак класичний (єврейський)
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Риба та морепродукти, Оселедець
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Форшмак

Рецепт класичного форшмака напевно відомий багатьом. Якщо приготувати цю страву правильно, підібрати якісні та свіжі інгредієнти, то воно обов'язково сподобається всім без винятку.

Форшмак - це національне єврейське блюдо, яке популярне у багатьох країнах. В його основі лежить солона оселедець, а решту інгредієнтів вдало доповнюють і відтіняють її смак. Тому, якщо вам стало цікаво, як приготувати форшмак класичний (єврейський), ви можете дізнатися про це з цього рецепта.

  • Оселедець солоний - 2 штуки
  • Хліб білий - 2 скибочки
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Яблуко зелене - 1 штука
  • Яйця курячі - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Спеції, зелень - За смаком
форшмак класичний (єврейський) - фото крок 1
Оселедець обробити, зніміть з неї шкірку і дуже ретельно виберіть всі кісточки. Якщо оселедець попалася дуже солоною, то її можна попередньо вимочити в молоці або воді. Розріжте філе риби на шматочки.
форшмак класичний (єврейський) - фото крок 2
З скибочок білого батона зріжте скориночки. Покладіть його в миску і залийте молоком. Зачекайте, поки хліб вбере в себе молоко. Замість свіжого хліба можна використовувати сухарі, а можна - зачерствілий батон.
форшмак класичний (єврейський) - фото крок 3
Також очистіть і вимийте ріпчаста цибуля, з яблука дістаньте серцевину з кісточками. Яйця відварити в круту і очистіть. Всі інгредієнти розріжте на великі шматки. Після пропустіть оселедець, хліб, цибуля, яйця і яблуко через м'ясорубку.
форшмак класичний (єврейський) - фото крок 4
Поперчіть і посоліть масу. Можете додавати будь-які спеції на ваш розсуд. Ретельно перемішайте вийшов форшмак до повної однорідності і викладіть на блюдо. Прикрасьте форшмак зеленню.

Схожі рецепти