Фарширований перець з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 14-15
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Фарширований перець вже сам по собі є цілком повноцінним стравою, але якщо додати до нього картопля, то вийде ще смачніше і ситніше. Повірте, ця страва, безсумнівно, варта вашої уваги.
Опис приготування:
Як і багато моїх кулінарні шедеври, цей рецепт приготування фаршированого перцю з картоплею з'явився абсолютно випадково. Взагалі, я завжди готую перчик без будь-яких доповнень, але одного разу у мене залишилося пару картоплин після супу, вони були вже очищені, тому треба було їх терміново кудись прилаштувати. Я вирішила нарізати їх і покласти гаситися разом з перцем і, як виявилося, не прогадала, вийшло дуже навіть не погано. Чоловік взагалі, коли побачив таке приємно додаток до свого улюбленого блюда, прийшов в дикий захват, тому тепер я досить часто готую фарширований перець з картоплею в домашніх умовах і вам раджу спробувати.
- Перець солодкий - 14-15 штук
- Фарш м'ясний - 500 грам (асорті)
- Картопля - 4-5 штук
- Мал - 1 Склянка
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 150-200 грам
- Томатна паста - 150-200 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, чистим овощи, морква трьом на крупній тертці, цибулю нарізаємо дрібно, половину нарізаних овочів обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. Потім з'єднуємо фарш з рисом і обжаркой, додаємо сіль і перець за смаком, ретельно перемішуємо все.
У перців зрізаємо місце кріплення плодоніжки, видаляємо з них насіння і перегородки, начиняє щільно фаршем.
У каструлю викладаємо решту моркву і цибулю, додаємо сметану і томатну пасту, перемішуємо все.
Наверх викладаємо фаршировані перці, а між нами встромляємо часточки картоплі. Заливаємо в каструлю воду так, щоб вона доходила до половини перців, і ставимо каструлю на вогонь. Тушкуємо перці 40-45 хвилин з моменту закипання під кришкою.
Готові перці розкладаємо по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу зі сметаною. Приємного всім апетиту!