Рецепт Фарширований перець дієтичний фото

Фарширований перець дієтичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви, Фаршировані

Практично з будь-якої страви можна зробити дієтичний варіант, якщо замінити калорійні інгредієнти більш легкими і виключити жарку. А ось вам і відмінний приклад - фарширований перець дієтичний.

Насправді жирна їжа не тільки фігуру псує, але і важко перетравлюється, та й взагалі не дуже позитивно впливає на наше здоров'я. Але це не означає, що нам потрібно відязикатися від улюблених страв, ми просто повинні навчитися готувати їх так, щоб нам не шкодили. І зараз я хочу поділитися з вами одним з таких рецептів і розповісти, як зробити фарширований перець дієтичний. В принципі, інгредієнти тут цілком звичайні, я просто використовувала низькокалорійний фарш їх курячих грудок і не обсмажувала овочі і гасила їх. Завдяки таким невеликим зміною страва вийшла досить легке і при цьому поживна, тому я всім рекомендую спробувати цей простий рецепт фаршированого перцю дієтичного.

  • Перець солодкий - 11-12 штук
  • Купки курячі - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 3-5 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Соус томатний - 300 мілілітрів (натуральний)
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Бульйон овочевий - 2 L
фарширований перець дієтичний - фото крок 1
Для початку чистимо моркву і ріпчасту цибулю, курячу грудку знімаємо з кістки і перекручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері, рис відварюємо в злегка підсоленій воді до напівготовності.
фарширований перець дієтичний - фото крок 2
Потім готуємо перець, акуратно зрізаємо місце кріплення плодоніжки, видаляємо насіння і гарненько промиваємо перець.
фарширований перець дієтичний - фото крок 3
Фарш з курячої грудки перемішуємо з відвареним рисом, солимо і перчимо все, ретельно перемішуємо. Тепер наповнюємо фаршем перці і викладаємо їх щільно один до одного в каструлю.
фарширований перець дієтичний - фото крок 4
Морква трьом на крупній тертці, ріпчаста цибуля ріжемо невеликими кубиками, викладаємо овочі поверх перцю. Заливаємо все овочевим бульйоном, додаємо томатний соус, солимо і приправляємо все спеціями за смаком. Ставимо каструлю на повільний вогонь і тушкуємо перець протягом 40 хвилин після закипання.
фарширований перець дієтичний - фото крок 5
Через 40 хвилин блюдо буде повністю готове, подаємо його з нежирною сметаною або йогуртом. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти