Фаршировані помідори в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У нас дуже часто фарширують солодкі перці. А чому б не використовувати інші овочі, наприклад, сині або кабачки? Є ще один варіант, як приготувати фаршировані помідори в духовці.
Можна використовувати фарш, наприклад, той самий, що використовують для перців. А можете зробити більш легкий варіант і нафарширувати їх сиром. Використовуйте суміш різних, можна навіть м'який або плавлений сир. Подавайте помідори теплими або вже остиглими. Така закуска відмінно підійде для пікніка, для сімейної вечері і навіть свята.
- Базилік - 1 пучок
- Сир «Гауда» - 230 грам
- Шалот - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Помідори - 8 штук
1. Вимийте помідори, розріжте навпіл і видаліть хвостики.
2. Натріть на дрібній тертці сир. Подрібніть листя базиліка, цибуля і часник.
3. Змішайте сир із зеленню і овочами, додайте сіль і перець.
4. Змастіть помідори оливковою олією і викладіть на деко.
5. Викладіть начинку в помідори, розподіливши її рівномірно.
6. Запікайте помідори в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Подавайте їх теплими або вже остиглими.