Фаршировані гнізда з макаронів
(покроковий рецепт з фото)
Звичні страви для різноманітності іноді можна подавати до столу в новому, оригінальному виконанні. Саме такий варіант гарячого блюда я хочу запропонувати на замітку. Не проходьте повз, це цікаво!
Поспішаю показати вам досить простий спосіб, як приготувати фаршировані гнізда з макаронів з шинкою, сиром і оливками. При бажанні можна зробити начинку виключно овочеву. Підійдуть помідори, маринований перець, наприклад, зелень. Це відмінний варіант ситного обіду або вечері в незвичайному втіленні. До речі, блюдо чудово підійде не тільки для будинку, але і для роботи або пікніка. Спробуйте обов'язково!
- Спагеті - 250 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Пармезан - 100 грам
- Шинка - 100 грам (або бекону)
- Яйце - 2 штуки
- Маслини або оливки - За смаком (по бажанню)
- Сіль і спеції - За смаком (перець, мускатний горіх, базилік свіжий)
1. Насамперед в підсолену киплячу воду відправте спагетті, варіть їх на середньому вогні до напівготовності. У глибоку миску вбийте яйця з вершками, збийте. Додайте за смаком сіль, перець і мускатний горіх.
2. Туди ж додайте подрібнений базилік для аромату або жменю петрушки, наприклад.
3. Подрібніть пармезан і шинку, наріжте кубиками. Додайте в мисочку з заливкою, відклавши трохи сиру поки.
4. Відкиньте спагетті на друшляк і обсушити. Викладіть їх в форму для кексів (попередньо змастіть трохи маслом), формуючи гнізда. У центр кожного акуратно влийте заливку.
5. Додайте по оливки (оливки) і присипте зверху сиром. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку.
6. Запікайте фаршировані гнізда з макаронів близько 20-25 хвилин до рум'яності. Смачного!