Farofa
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 20 хв.
Farofa - традиційне блюдо бразильської кухні. В його основі - Muka маніока, обсмажена на олії. До речі, маніоксую борошно цілком можна замінити панірувальними сухарями. Інші інгредієнти - за смаком.
Опис приготування:
Фарофу подають як закуску (з обсмаженою беконом, овочами або фруктами), гарніру або начиняють їй птицю.
- Muka маніока - 250 грам (можна замінити панірувальними сухарями)
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Банани - 3 штуки (по бажанню)
- Сіль - За смаком
- Петрушка свіжа - За смаком
1. Lukovitsu чистий, наріжте невеликими кубиками. У сковороді на середньому вогні розтопіть масло, обсмажте в ньому цибулю до золотистого кольору.
2. Поки цибуля смажиться, почистіть і наріжте однаковими кружальцями банани. До обсмаженої цибулі додайте борошно маніок, прогрейте, помішуючи, протягом 3-4 хвилин. Зніміть з вогню і додайте гуртки бананів.
3. Перемішайте банани з обсмаженої на маслі борошном. Перед подачею прикрасьте блюдо рубаною свіжої петрушкою. Фарофу готова! Смачного!