Fïdewa
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми з вами познайомимося з тим, як приготувати фідеуа. Це такий різновид іспанської паельї, тільки головним інгредієнтом є не рис, а маленька локшина. Відмінна закуска на свято.
По суті, це блюдо представляє з себе тонкі короткі макарони з морепродуктами, зроблені за певною технологією. Є легенда, що дане блюдо було придумано випадково, коли кулінар, який його готував, ненавмисно засипав макаронні вироби замість рису, тому що був сильно закоханий і літав в хмарах.
- Паста "фелліні" - 400 грам
- Креветки тигрові - 250 грам
- Лихоманка - 250 грам
- Кальмар м'ясо - 400 грам
- Рибний бульйон - 200 грам
- Томатне пюре - 200 грам
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Часник - 6 зубчиків
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Лимон - За смаком
Кальмара очистіть від плівок і хітинового покриву, помийте і наріжте кільцями. Тріску також почистіть і наріжте шматочками товщиною в 2 см.
Шафран залийте двома ложками гарячої води і залиште до потрібного моменту. Chesnok чистий, нарубати на великі шматки.
У великій сковороді розігрійте 4 ст. Ложки оливкової олії. Обсмажте в ньому помиті креветки з обох сторін. Потім приберіть їх і там же швидко обсмажте тріску.
На сковороду додайте 2 ст. Ложки олії. Покладіть туди часник і кальмара. Обсмажте на сильному вогні 1 хвилину. Потім додайте шафран, перуці і томатну пасту. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні.
Тепер в сковороду засипте макарони. Додати сіль, поперчіть, перемішайте. Залийте блюдо бульйоном і залиште його готуватися на 10 хвилин, не накриваючи кришкою.
Після подавайте блюдо, виклавши на нього креветки і тріску. Також додайте часточки лимона. Смачного!