Енчілада з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Купіть в магазині готові коржі (тортильи) і тримайте їх про запас, наприклад, для приготування смачного і швидкого сніданку або перекусу. Розповім, як приготувати енчиладу з шинкою і сиром.
Енчілада - це тортилья з начинкою з овочів, м'яса або сиру. Можна використовувати кілька коржів з начинкою, а в результаті вийде подобу запіканки. Замість коржів можна використовувати тонкий вірменський лаваш або спекти заздалегідь млинці. Начинити такі можна не тільки овочами, м'ясом або сиром, а також використовувати солодкі наповнювачі: ягоди, шоколад, сир. Подавайте блюдо теплим.
- Тортілья - 10 штук
- Шинка - 230 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Зелена цибуля - 8 штук
- Твердий сир - 230 грам
- Яйця - 6 штук
- Вершки - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
1. Очистіть і наріжте соломкою болгарський перець, шматочками - шинку і подрібніть зелену цибулю, натріть на крупній тертці сир, змішайте всі інгредієнти, залишивши трохи сиру в стороні. Викладіть тортилью і додайте по центру близько 1/3 склянки начинки, загорніть щільно.
2. Форму для випічки змастіть рослинною олією, викладіть в неї тортилью і загорніть начинку в що залишилися 9 штук. Покладіть все щільно в форму. Змішайте в іншій мисці яйця, вершки, борошно і сіль. Залийте приготовленої сумішшю все коржі в формі, накрийте плівкою і відправте на ніч в холодильник.
3. Дістаньте форму і відправте її в розігрітий до 180 градусів духовці на 30 хвилин, накривши форму фольгою, потім дістаньте і посипте сиром, що залишився, знову відправте в духовку на 10-15 хвилин. Смачного!