Рецепт Енчілада з яловичиною фото

Енчілада з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
М'ясо , Фарш
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гостре
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 5 хв.

Виявляється, я чула про стількох стравах з мексиканської кухні. Постійно миготять назви перед очима. Але мало хто з них я готувала. Наприклад, цей рецепт став приємним відкриттям. Читайте!

Опис приготування:

На вигляд блюдо схоже на відому нам лазанью, та й складається воно також-шарами. Але на смак це зовсім інша страва. Гостре, яскраве і дуже ситне. З великою кількістю м'яса і соусу. Представляю вам інструкцію, в якій описано, як приготувати енчиладу з яловичиною. Хороший варіант для сімейної вечері.

  • Фарш із яловичини - 700 грам
  • Помідор - 580 грам
  • Рослинна олія - 90 мілілітрів(30 мл - в фарш, 60 мл - в соус)
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Тортілья - 10 штук
  • Твердий сир - 360 грам
  • Часник - 6 зубчиків
  • Сіль - 2, 75 чайних ложки(0, 75 немає. Ложки - в фарш, 2 немає. Ложки - в соус)
  • Чилі порошок - 1, 5 чайних ложки
  • Кмин - 3, 5 чайних ложки(2, 5 немає. Ложки - в фарш, 1 немає. Ложка - в соус)
  • Каєнський перець - 1 щіпка
  • Braai, гілочка - 2 штуки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
енчілада з яловичиною - фото крок 1
1. Фарш змішайте з содою. Вона зробіть фарш більш соковитим.
енчілада з яловичиною - фото крок 2
2. Крупно наріжте цибулю і помідори. Викладіть шматочки на деко з фольгою. Також почистіть і викладіть часник. Полийте все маслом.
енчілада з яловичиною - фото крок 3
3. Запікайте овочі 15 хвилин в духовці при 180 градусах.
енчілада з яловичиною - фото крок 4
4. Приготуйте соус. Перекладіть овочі в міксер. Додайте кайенский перець, кмин, сіль.
енчілада з яловичиною - фото крок 5
5. Інгредієнти подрібніть в міксері. Потім додайте кінзу і ще раз збийте в кашку.
енчілада з яловичиною - фото крок 6
6. На розігрітій олії обсмажте фарш протягом 2-х хвилин, помішуючи.
енчілада з яловичиною - фото крок 7
7. Далі всипте сіль і чилі. Помішуючи, готуйте ще 4, 5 хвилини.
енчілада з яловичиною - фото крок 8
8. А тепер настав час зібрати блюдо. Приготуйте прямокутну глибоку форму для запікання. Першим шаром викладіть частина коржів. Поламайте їх заздалегідь на великі шматочки.
енчілада з яловичиною - фото крок 9
9. Потім розподіліть половину фаршу і 1/3 соусу.
енчілада з яловичиною - фото крок 10
10. Слідом натріть 1/3 сиру.
енчілада з яловичиною - фото крок 11
11. Далі залишилися тортильи.
енчілада з яловичиною - фото крок 12
12. Потім викладіть весь фарш і соус.
енчілада з яловичиною - фото крок 13
13. І натріть товстий шар сиру зверху.
енчілада з яловичиною - фото крок 14
14. Випікайте енчиладу 35 хвилин в духовій шафі при 180 градусах. Смачного!

Схожі рецепти