Енчілада з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Виявляється, я чула про стількох стравах з мексиканської кухні. Постійно миготять назви перед очима. Але мало хто з них я готувала. Наприклад, цей рецепт став приємним відкриттям. Читайте!
На вигляд блюдо схоже на відому нам лазанью, та й складається воно також-шарами. Але на смак це зовсім інша страва. Гостре, яскраве і дуже ситне. З великою кількістю м'яса і соусу. Представляю вам інструкцію, в якій описано, як приготувати енчиладу з яловичиною. Хороший варіант для сімейної вечері.
- Фарш із яловичини - 700 грам
- Помідор - 580 грам
- Рослинна олія - 90 мілілітрів(30 мл - в фарш, 60 мл - в соус)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Тортілья - 10 штук
- Твердий сир - 360 грам
- Часник - 6 зубчиків
- Сіль - 2, 75 чайних ложки(0, 75 немає. Ложки - в фарш, 2 немає. Ложки - в соус)
- Чилі порошок - 1, 5 чайних ложки
- Кмин - 3, 5 чайних ложки(2, 5 немає. Ложки - в фарш, 1 немає. Ложка - в соус)
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Braai, гілочка - 2 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
1. Фарш змішайте з содою. Вона зробіть фарш більш соковитим.
2. Крупно наріжте цибулю і помідори. Викладіть шматочки на деко з фольгою. Також почистіть і викладіть часник. Полийте все маслом.
3. Запікайте овочі 15 хвилин в духовці при 180 градусах.
4. Приготуйте соус. Перекладіть овочі в міксер. Додайте кайенский перець, кмин, сіль.
5. Інгредієнти подрібніть в міксері. Потім додайте кінзу і ще раз збийте в кашку.
6. На розігрітій олії обсмажте фарш протягом 2-х хвилин, помішуючи.
7. Далі всипте сіль і чилі. Помішуючи, готуйте ще 4, 5 хвилини.
8. А тепер настав час зібрати блюдо. Приготуйте прямокутну глибоку форму для запікання. Першим шаром викладіть частина коржів. Поламайте їх заздалегідь на великі шматочки.
9. Потім розподіліть половину фаршу і 1/3 соусу.
10. Слідом натріть 1/3 сиру.
11. Далі залишилися тортильи.
12. Потім викладіть весь фарш і соус.
13. І натріть товстий шар сиру зверху.
14. Випікайте енчиладу 35 хвилин в духовій шафі при 180 градусах. Смачного!