Рецепт Еклери з вершковим кремом фото

Еклери з вершковим кремом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Заварне тісто
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Еклери

Багатьма улюблені ласощі - еклери, приготувати еклери з вершковим кремом в домашніх умовах досить просто. Ділюся рецептом з фото.

Еклери з вершковим кремом - мабуть, улюблені ласощі моїх дітей. Так, і моя, ніде правди діти! Довгий час ми бавилися покупними, але я якось приготувала їх в домашніх умовах і була приємно здивована наскільки це може бути просто, а за смаком еклери вийшли не гірше, ніж в магазині. Так що ділюся успішним рецептом. Хай щастить!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 130 грам
  • Яйце - 3-4 штук
  • Вершковий сир - 200 грам
  • Вершки 33% - 300 мілілітрів
  • Цукрова пудра - За смаком
еклери з вершковим кремом - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти.
еклери з вершковим кремом - фото крок 2
2. Доведіть до кипіння воду. Додайте щіпку солі, вершкове масло і доведіть все до кипіння ще раз.
еклери з вершковим кремом - фото крок 3
3. Зніміть каструльку з вогню і додайте борошно.
еклери з вершковим кремом - фото крок 4
4. Швидко перемішайте все, поки не вийде однорідне тісто.
еклери з вершковим кремом - фото крок 5
5. Дайте тісту трохи охолонути, після чого введіть по одному яйця, кожен раз перемішуючи тісто ложкою або лопаткою. Спочатку по одному введіть два штуки. Третє яйце збийте в окремій мисці і по одній столовій ложці додайте до тесту. Якщо знадобиться, таким же чином введіть ще одне яйце. Залежно від сорту яєць, може піти як 2, 5, так і 3 або 4 штуки.
еклери з вершковим кремом - фото крок 6
6.Тісто в результаті повинно вийти досить м'яке, але добре тримати форму.
еклери з вершковим кремом - фото крок 7
7. За допомогою кондитерського мішка або просто чайної ложки відсадити тісто на деко у вигляді ковбасок на невеликій відстані один від одного.
еклери з вершковим кремом - фото крок 8
8. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Еклери повинні добре піднятися і придбати злегка золотистий відтінок. Готові еклери остудіть на решітці.
еклери з вершковим кремом - фото крок 9
9. Тим часом приготуйте вершковий крем. Збийте сир з цукровою пудрою. Окремо збийте вершки. З'єднайте вершки і сир і збийте все разом до однорідності.
еклери з вершковим кремом - фото крок 10
10. Начините еклери готовим кремом.
еклери з вершковим кремом - фото крок 11
11. Перед подачею прикрасьте еклери на свій смак. Можна посипати їх цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом. Смачного!

Схожі рецепти