Еклери з вершковим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Багатьма улюблені ласощі - еклери, приготувати еклери з вершковим кремом в домашніх умовах досить просто. Ділюся рецептом з фото.
Еклери з вершковим кремом - мабуть, улюблені ласощі моїх дітей. Так, і моя, ніде правди діти! Довгий час ми бавилися покупними, але я якось приготувала їх в домашніх умовах і була приємно здивована наскільки це може бути просто, а за смаком еклери вийшли не гірше, ніж в магазині. Так що ділюся успішним рецептом. Хай щастить!
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 130 грам
- Яйце - 3-4 штук
- Вершковий сир - 200 грам
- Вершки 33% - 300 мілілітрів
- Цукрова пудра - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Доведіть до кипіння воду. Додайте щіпку солі, вершкове масло і доведіть все до кипіння ще раз.
3. Зніміть каструльку з вогню і додайте борошно.
4. Швидко перемішайте все, поки не вийде однорідне тісто.
5. Дайте тісту трохи охолонути, після чого введіть по одному яйця, кожен раз перемішуючи тісто ложкою або лопаткою. Спочатку по одному введіть два штуки. Третє яйце збийте в окремій мисці і по одній столовій ложці додайте до тесту. Якщо знадобиться, таким же чином введіть ще одне яйце. Залежно від сорту яєць, може піти як 2, 5, так і 3 або 4 штуки.
6.Тісто в результаті повинно вийти досить м'яке, але добре тримати форму.
7. За допомогою кондитерського мішка або просто чайної ложки відсадити тісто на деко у вигляді ковбасок на невеликій відстані один від одного.
8. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Еклери повинні добре піднятися і придбати злегка золотистий відтінок. Готові еклери остудіть на решітці.
9. Тим часом приготуйте вершковий крем. Збийте сир з цукровою пудрою. Окремо збийте вершки. З'єднайте вершки і сир і збийте все разом до однорідності.
10. Начините еклери готовим кремом.
11. Перед подачею прикрасьте еклери на свій смак. Можна посипати їх цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом. Смачного!