Дуже смачні домашні пончики
(покроковий рецепт з фото)
Магазинної випічки я не особливо довіряю, тому печиво, коржики, пиріжки та пампушки роблю самостійно. Є в моїх кулінарних запасах рецепт, як приготувати дуже смачні домашні пончики.
Ось уже багато років пончики залишаються улюбленими ласощами багатьох господинь. Їх готують з дріжджового або дріжджового тіста. Заповнити пончики можна будь-якою начинкою: наприклад, кремом, згущеним молоком, джемом, а можна залишити без начинки. Це дуже популярне кондитерський виріб серед дітей і не тільки.
- Борошно пшеничне - 0, 5 кілограма
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Згущене молоко - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. Молоко підігріваєте до кімнатної температури, потім вилити його в глибоку миску, де зручно замішувати тісто. Додаєте столову ложку дріжджів швидкодіючих.
2. В молоко з дріжджами всипати дрібку цукрового піску, перемішуєте гарненько і залишаєте в теплому місці на 10-15 хвилин.
3. Через покладений час перемішуєте вміст миски і додаєте ваніль, цукровий пісок.
4. Вершкове масло розтоплює в мікрохвильовій печі, потім вливаєте його в миску.
5. Гарненько перемішують і вливаєте коньяк (якщо такого немає, можна замінити горілкою), завдяки чому випічка буде пишніше.
6. Додаєте дрібку солі і вбиваєте по одному курячі яйця, перемішуєте.
7. Борошно заздалегідь просіваєте, умовно поділяєте її на 3 частини і вводите порційно дві з них, весь час перемішують.
8. Тісто виходить липким, накриваєте його рушником і залишаєте на деякий час, щоб воно підійшло.
9. Мукою посипаєте стільницю, викладаєте тісто, обвалюються його і обминати руками (воно не повинно липнути до рук). Перекладаєте його назад в миску і залишаєте на півгодини.
10. Через необхідний час змащуєте стільницю рослинним маслом, викладаєте тісто, розправляє його спершу руками, а потім качалкою в пласт (товщиною в 1 сантиметр).
11. Звичайним склянкою (формочкой) вирізаєте кружечки і складаєте їх на дошку, змащену олією.
12. Сковороду добре розігріваєте з великою кількістю рослинної олії, а потім викладаєте пончики, обсмажують з двох сторін до рум'яної скоринки.
13. Готові пончики перекладаєте на паперові серветки, щоб ті ввібрали непотрібний жир.
14. Кожен пончик прорізати ножем і начиняє невеликим кількість згущеного молока, а потім посипати цукровою пудрою. Смачного!