Деруни з буряка «Дуже смачні»
(покроковий рецепт з фото)
Звичні деруни робляться з картоплі. А чи пробували ви деруни з інших овочів, наприклад, з буряка? Якщо цікаво, то записуйте рецепт, як приготувати деруни з буряка «Дуже смачні».
Деруни обсмажують на сковороді, а також можна запекти їх в духовці. Подають їх гарячими відразу після приготування. Можна зі сметаною або зробити до них інший відповідний соус. Деруни з буряка виходять яскравими за смаком і виглядом. Буряк використовують сиру, а не відварну.
- Буряк - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Яйця - 1 штука
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Очистіть буряк від шкірки, потім натріть її на крупній тертці. Наріжте дрібно цибулю, натріть його на тертці, пропустіть через прес зубчики часнику. Змішайте всі овочі, до них додайте борошно, яйця, розпушувач і сіль.
2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Руками сформуйте невеликі деруни.
3. Викладіть їх на розпечену поверхню, готуйте з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
4. Подавайте деруни відразу після обсмажування зі свіжою зеленню і соусом до смаку.