Рецепт Смачні деруни з картоплі фото

Смачні деруни з картоплі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Овочі, Картопля, Яйця, Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

При одному слові "деруни" у мене починається рясне слиновиділення. Хрусткі зовні, соковиті всередині, м'які і ароматні… Я їх просто обожнюю! дивіться, як приготувати смачні деруни з картоплі.

Готові деруни найкраще викладати на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайвий жир. Щоб смак був більш насиченим, можна в тісто додавати свіжу зелень і спеції. Замість борошна в тісто краще додавати крохмаль, тоді деруни не стануть занадто тугими. Картоплю можна натерти на комбайні, але мені здається, що найсмачніші деруни - натерті вручну.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Олія соняшникова - За смаком (для смаження)
1
Очищену картоплю натріть на терку разом з цибулею.
2
Віддаючи сік з картоплі і вилийте його.
3
Збийте яйце, з'єднайте їх з сіллю, перцем і часником.
4
Влийте збиті яйця в картопля і додайте сметану. Все добре перемішайте.
5
Якщо тісто для дерунів вийшло рідкуватий, додайте крохмаль.
6
Викладайте деруни на розігріту сковороду і обсмажуйте з двох боків до утворення золотистої скоринки.
7
Смачного!

Схожі рецепти