Смачні картопляні деруни
(покроковий рецепт з фото)
Любіть картоплю? Тоді вам обов'язково потрібно знати як приготувати смачні картопляні деруни. Це один з класичних рецептів ніжних і хрустких картопляних млинців, які полюбить вся сім'я.
Щоб деруни встигли прожаритися, придбали хрустку скоринку і не підгоріли, їх потрібно смажити на середньому вогні.
Такі картопляні млинці ідеально поєднуються з грибними соусами і з підливками з грецького йогурту і зелені.
- Картопля - 8 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок (для смаження)
- Сіль, перець - За смаком
Бульби картоплі необхідно очистити. Я натираю їх на середній тертці. За бажанням можна після натирання пропустити картопляний фарш через м'ясорубку або просто натерти його на дрібній тертці.
До картопляної маси додайте одне свіже яйце і неськолко столових ложок пшеничного борошна. За смаком додайте сіль і мелений перець. Сюди ж додайте дрібно нарізану цибулю. Масу добре перемішайте.
Тепер пора обсмажувати деруни. Для цього розігрійте на сковороді кілька столових ложок рослинного масла. За допомогою столової ложки викладіть картопляне тісто на сковороду і обсмажте деруни на кожній стороні до утворення золотистої скоринки.
У міру необхідності доливайте в сковороду масла, щоб деруни продуктів не пригорали. Їх можна викладати на паперовий рушник, щоб масло стекло. Подавайте млинці гарячими зі сметаною і свіжою зеленню.