Рецепт Смачні картопляні деруни фото

Смачні картопляні деруни
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 40 хв.

Любіть картоплю? Тоді вам обов'язково потрібно знати як приготувати смачні картопляні деруни. Це один з класичних рецептів ніжних і хрустких картопляних млинців, які полюбить вся сім'я.

Опис приготування:

Щоб деруни встигли прожаритися, придбали хрустку скоринку і не підгоріли, їх потрібно смажити на середньому вогні.

Такі картопляні млинці ідеально поєднуються з грибними соусами і з підливками з грецького йогурту і зелені.

  • Картопля - 8 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 6 Ст. Ложок (для смаження)
  • Сіль, перець - За смаком
смачні картопляні деруни - фото крок 1
Бульби картоплі необхідно очистити. Я натираю їх на середній тертці. За бажанням можна після натирання пропустити картопляний фарш через м'ясорубку або просто натерти його на дрібній тертці.
смачні картопляні деруни - фото крок 2
До картопляної маси додайте одне свіже яйце і неськолко столових ложок пшеничного борошна. За смаком додайте сіль і мелений перець. Сюди ж додайте дрібно нарізану цибулю. Масу добре перемішайте.
смачні картопляні деруни - фото крок 3
Тепер пора обсмажувати деруни. Для цього розігрійте на сковороді кілька столових ложок рослинного масла. За допомогою столової ложки викладіть картопляне тісто на сковороду і обсмажте деруни на кожній стороні до утворення золотистої скоринки.
смачні картопляні деруни - фото крок 4
У міру необхідності доливайте в сковороду масла, щоб деруни продуктів не пригорали. Їх можна викладати на паперовий рушник, щоб масло стекло. Подавайте млинці гарячими зі сметаною і свіжою зеленню.

Схожі рецепти