Дуже прості сирні коржики
(покроковий рецепт з фото)
Нескладні в приготуванні, ніжні і смачні коржі. Дуже-дуже сирні, Адже сир відразу і в тісто кладеться, і в начинку! Можна взяти сир декількох сортів - і буде ще смачніше!
Відмінний спосіб підібрати все накопичилися сирні шматочки. Чим більший різного сиру, тим смачніше!
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне в / сорт - 1 Склянка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сир - 250 грам (будь-який, краще суміш різних сортів)
- Зелень - 2 пучка (різна за смаком)
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
У зручній мисці змішайте кефір з яйцем, сіллю, цукром і частиною тертого сиру. Я додала близько 100 грам. Також додайте ложку-другу рубаної зелені.
Всипте просіяне з содою борошно.
Замісити м'яке, сприйнятливість тісто, борошна може піти трохи більше.
Скачайте тісто в кулю і накрийте мискою, хай полежить хвилин 15.
За цей час натріть сир для начинки. Сміливо беріть 2-3-4 виду - буде тільки смачніше! Я брала голландський, Адигейський, трохи Гауді і плавлення фетаксу. Додайте в сир рубану зелень. Зелень теж беріть за смаком, головне - добре просушіть перед нарізкою. Я брала кріп, Зелена цибуля, трохи петрушки і м'яти. Добре перемішайте, начинка готова.
Відрізуйте від загального колобка тесту шматочки розміром з середнє яйце. Інше тісто тримайте під кришкою.
Розкачайте кожен шматочок в тонкий корж. Викладіть на середину трохи начинки, зберіть краї тіста до середини в вузлик.
Добре защіпніте і розкачайте знову в коржик за розміром сковороди.
Смажте коржі на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла, перевертаючи. Коржі спочатку здуваються, потім потроху опадає. Дам рада: смажити такі коржі краще на сковороді без анти-прігарного покриття, тоді коржі швидше прожаряться і будуть рум'яні.
Готові коржі викладати на решітку або папір, якщо масла при смаженні було багато.
Подавати відразу, гарячі, прямо з печі! Дуже смачно!