Рецепт Дубовики зі сметаною фото

Дубовики зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Гриби , Дубовики
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Дубовики зі сметаною готуються протягом години. Гриби треба відварити, а потім томити в сметані на повільному вогні. Блюдо виходить ароматним і смачним. Подається як соус до картоплі, рису или макаронам.

Опис приготування:

Дубовики ростуть там же, де білі гриби. Правда, трапляються частіше. Плодоносять до кінця вересня. Гарна новина для тих, хто влітку по гриби не вибрався. Можна дубовики і маринувати, і сушити. Але завжди смачніше свіженькі підсмажити. Важливо знати, що сирі або недоварені дубовики можуть викликати подразнення шлунка, тому їх треба обов'язково відварити перед обсмажуванням. Кажуть, з алкоголем їх також краще не вживати, але цей факт особисто не перевіряла

Отже, як приготувати дубовики зі сметаною?

1. Дубовики очистите, зріжте ніжки, промийте.

2. Викладіть очищені дубовики в каструлю, залийте холодною водою і варіть протягом 15 хвилин. Відвар потім злийте, а гриби відкиньте на друшляк.

3. В чавунець або товстостінну сковороду викладіть відварені дубовики. Якщо гриби великі, можете їх порізати на частини, а потім скласти в сковороду. Залийте дубовики сметаною і поставте гаситися на повільний вогонь на хвилин 20-30.

Готові дубовики зі сметаною подавайте як соус до котлет, м'яса, картопляним млинців, макаронів або картоплі. Можна їсти їх і як закуску з улюбленим хлібом.

Смачного!

  • Дубовики - 2 L
  • Сіль - - За смаком
  • Крем - 150-200 грам
Дубовики ростуть там же, де білі гриби. Правда, трапляються частіше. Плодоносять до кінця вересня. Гарна новина для тих, хто влітку по гриби не вибрався. Можна дубовики і маринувати, і сушити. Але завжди смачніше свіженькі підсмажити. Важливо знати, що сирі або недоварені дубовики можуть викликати подразнення шлунка, тому їх треба обов'язково відварити перед обсмажуванням. Кажуть, з алкоголем їх також краще не вживати, але цей факт особисто не перевіряла

Отже, як приготувати дубовики зі сметаною?

1. Дубовики очистите, зріжте ніжки, промийте.

2. Викладіть очищені дубовики в каструлю, залийте холодною водою і варіть протягом 15 хвилин. Відвар потім злийте, а гриби відкиньте на друшляк.

3. В чавунець або товстостінну сковороду викладіть відварені дубовики. Якщо гриби великі, можете їх порізати на частини, а потім скласти в сковороду. Залийте дубовики сметаною і поставте гаситися на повільний вогонь на хвилин 20-30.

Готові дубовики зі сметаною подавайте як соус до котлет, м'яса, картопляним млинців, макаронів або картоплі. Можна їсти їх і як закуску з улюбленим хлібом.

Смачного!

Схожі рецепти