Рецепт Дубовики зі сметаною фото

Дубовики зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Гриби, Дубовики
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дубовики зі сметаною готуються протягом години. Гриби треба відварити, а потім томити в сметані на повільному вогні. Блюдо виходить ароматним і смачним. Подається як соус до картоплі, рису или макаронам.

Дубовики ростуть там же, де білі гриби. Правда, трапляються частіше. Плодоносять до кінця вересня. Гарна новина для тих, хто влітку по гриби не вибрався. Можна дубовики і маринувати, і сушити. Але завжди смачніше свіженькі підсмажити. Важливо знати, що сирі або недоварені дубовики можуть викликати подразнення шлунка, тому їх треба обов'язково відварити перед обсмажуванням. Кажуть, з алкоголем їх також краще не вживати, але цей факт особисто не перевіряла

Отже, як приготувати дубовики зі сметаною?

1. Дубовики очистите, зріжте ніжки, промийте.

2. Викладіть очищені дубовики в каструлю, залийте холодною водою і варіть протягом 15 хвилин. Відвар потім злийте, а гриби відкиньте на друшляк.

3. В чавунець або товстостінну сковороду викладіть відварені дубовики. Якщо гриби великі, можете їх порізати на частини, а потім скласти в сковороду. Залийте дубовики сметаною і поставте гаситися на повільний вогонь на хвилин 20-30.

Готові дубовики зі сметаною подавайте як соус до котлет, м'яса, картопляним млинців, макаронів або картоплі. Можна їсти їх і як закуску з улюбленим хлібом.

Смачного!

  • Дубовики - 2 L
  • Сіль - - За смаком
  • Крем - 150-200 грам
Дубовики ростуть там же, де білі гриби. Правда, трапляються частіше. Плодоносять до кінця вересня. Гарна новина для тих, хто влітку по гриби не вибрався. Можна дубовики і маринувати, і сушити. Але завжди смачніше свіженькі підсмажити. Важливо знати, що сирі або недоварені дубовики можуть викликати подразнення шлунка, тому їх треба обов'язково відварити перед обсмажуванням. Кажуть, з алкоголем їх також краще не вживати, але цей факт особисто не перевіряла

Отже, як приготувати дубовики зі сметаною?

1. Дубовики очистите, зріжте ніжки, промийте.

2. Викладіть очищені дубовики в каструлю, залийте холодною водою і варіть протягом 15 хвилин. Відвар потім злийте, а гриби відкиньте на друшляк.

3. В чавунець або товстостінну сковороду викладіть відварені дубовики. Якщо гриби великі, можете їх порізати на частини, а потім скласти в сковороду. Залийте дубовики сметаною і поставте гаситися на повільний вогонь на хвилин 20-30.

Готові дубовики зі сметаною подавайте як соус до котлет, м'яса, картопляним млинців, макаронів або картоплі. Можна їсти їх і як закуску з улюбленим хлібом.

Смачного!

Схожі рецепти