Дубовики зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Дубовики зі сметаною готуються протягом години. Гриби треба відварити, а потім томити в сметані на повільному вогні. Блюдо виходить ароматним і смачним. Подається як соус до картоплі, рису или макаронам.
Опис приготування:
Дубовики ростуть там же, де білі гриби. Правда, трапляються частіше. Плодоносять до кінця вересня. Гарна новина для тих, хто влітку по гриби не вибрався. Можна дубовики і маринувати, і сушити. Але завжди смачніше свіженькі підсмажити. Важливо знати, що сирі або недоварені дубовики можуть викликати подразнення шлунка, тому їх треба обов'язково відварити перед обсмажуванням. Кажуть, з алкоголем їх також краще не вживати, але цей факт особисто не перевіряла
Отже, як приготувати дубовики зі сметаною?
1. Дубовики очистите, зріжте ніжки, промийте.
2. Викладіть очищені дубовики в каструлю, залийте холодною водою і варіть протягом 15 хвилин. Відвар потім злийте, а гриби відкиньте на друшляк.
3. В чавунець або товстостінну сковороду викладіть відварені дубовики. Якщо гриби великі, можете їх порізати на частини, а потім скласти в сковороду. Залийте дубовики сметаною і поставте гаситися на повільний вогонь на хвилин 20-30.
Готові дубовики зі сметаною подавайте як соус до котлет, м'яса, картопляним млинців, макаронів або картоплі. Можна їсти їх і як закуску з улюбленим хлібом.
Смачного!
- Дубовики - 2 L
- Сіль - - За смаком
- Крем - 150-200 грам
Отже, як приготувати дубовики зі сметаною?
1. Дубовики очистите, зріжте ніжки, промийте.
2. Викладіть очищені дубовики в каструлю, залийте холодною водою і варіть протягом 15 хвилин. Відвар потім злийте, а гриби відкиньте на друшляк.
3. В чавунець або товстостінну сковороду викладіть відварені дубовики. Якщо гриби великі, можете їх порізати на частини, а потім скласти в сковороду. Залийте дубовики сметаною і поставте гаситися на повільний вогонь на хвилин 20-30.
Готові дубовики зі сметаною подавайте як соус до котлет, м'яса, картопляним млинців, макаронів або картоплі. Можна їсти їх і як закуску з улюбленим хлібом.
Смачного!