Рецепт Дріжджові хачапурі фото

Дріжджові хачапурі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Любіть хачачпурі також, як люблю їх я? ) Тоді цей рецепт вже точно вам сподобається. Сьогодні я хочу розповісти вам рецепт приготування дріжджових хачапурі. Приступимо!

Опис приготування:

Xacapuri, приготовані за цим рецептом, виходять неймовірно смачними. Тісто ніжне, хрустке і в той же час шалено смачне, а начинка доповнює і без того ідеальне блюдо. Обов'язково спробуйте приготувати хачапурі вдома і ви зрозумієте, що закохалися в традиційне блюдо грузинської кухні.

  • Пшеничне борошно - 1000 грам
  • Тепла вода - 0, 5 L
  • Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
  • Сухі гранульовані дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло або маргарин - 50+100 грам
  • Сир - 1400 грам
дріжджові хачапурі - фото крок 1
Почнемо приготування смачних хачапурі з приготування дріжджового тіста. Висипаємо сухі дріжджі в окрему ємність, далі заливаємо їх теплою водою і додаємо цукор. Ми залишаємо суміш в тілом місці на 15 хвилин.
дріжджові хачапурі - фото крок 2
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і додаємо в суміш з дріжджами. Важливо не робити вершкове масло занадто гарячим. Додаємо сіль і перемішуємо все до однорідності.
дріжджові хачапурі - фото крок 3
Додаємо просіяне борошно і замішуємо дріжджове тісто. Накриваємо його рушником і відправляємо в тепло на одну годину.
дріжджові хачапурі - фото крок 4
Тим часом готуємо начинку для хачапурі. Для цього змішуємо тертий сир з розтопленим вершковим маслом і білками яєць.
дріжджові хачапурі - фото крок 5
Готове тісто розгортаємо в коржик, в центр якої викладаємо начинку з сиру.
дріжджові хачапурі - фото крок 6
Краї збираємо до центру, перевертаємо корж і розгортаємо її качалкою. На поверхні робимо дірочки за допомогою вилки, а саму поверхню змащуємо жовтком.
дріжджові хачапурі - фото крок 7
Випікаємо хачапурі при температурі 200-220 градусів протягом 25 хвилин і ву а ля! Смачного!

Схожі рецепти