Дріжджове тісто в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Господині дуже багато витрачають сил на заміс тесту. Щоб тісто вийшло хорошим, а випічка вдалою, тісто потрібно добре вимішати. На допомогу господиням прийшла кухонна техніка - хлібопічка.
Для дріжджових пиріжків вам підійде ось така легка і смачне тісто. Спробуйте його приготувати!
Начинка до пиріжків може бути будь-який: і солодкої, і солоної.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
Готувати я буду в хлібопічці "панасонік", але підійде будь-яка. Отже, в чашу кладемо сухі швидкодіючі дріжджі, просіяне борошно, цукор, сіль.
Додаємо 1 яйце, воду, рослинна олія. Встановлюємо чашу в хлібопічку, виставляємо режим "заміс" . Час замісу - 3 годину. У мене це режим 18-французьке тісто. Хлебопечка зробить заміс і видасть готове, підійшло тісто.
Окремо нагадаю, що різні хлібопічки можуть вимагати різні правила закладки продуктів. Подекуди кладуться спочатку все "мокрі" продукти, а потім - "сухі", а подекуди - навпаки.
Окремо нагадаю, що різні хлібопічки можуть вимагати різні правила закладки продуктів. Подекуди кладуться спочатку все "мокрі" продукти, а потім - "сухі", а подекуди - навпаки.
В результаті отримуємо пишне тісто. Його потрібно обминути - і воно готове до подальших процедур. Таке тісто підійде для булок, пиріжків, сосисок в тісті, а також для кулеб'яки та іншої домашньої здобної випічки.
Тісто виходить солодким, але солона начинка до нього теж підходить відмінно. Я пекла пиріжки з капустою. З даного тесту вийшло 20 пиріжків.