Рецепт Дріжджове бісквітне тісто фото

Дріжджове бісквітне тісто
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Молоко , Дріжджі
Вагітним і годуючим
Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ділюся простим рецептом дріжджового бісквітного тіста. З нього виходять смачні пироги, коржі для тортів і печиво. Словом, як ваша фантазія запропонує тестом розпорядитися, так і ви робіть! смачно!

Опис приготування:

Ділюся класичним рецептом дріжджового бісквітного тіста моєї сім'ї. За цим рецептом готувала моя мама, а раніше - моя бабуся, і випічку з нього я, напевно, відразу впізнаю. Цього разу я робила печиво, але взагалі можна зробити з нього коржі пишні і ніжні, як і личить коржам для бісквітного торта. Дуже смачно, рекомендую!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Мало рослинне - 1/4 склянки
  • Цукор - 1.5 склянки
  • Молоко - 2 склянки
  • Яйця - 3 штуки
  • Дріжджі сирі - 50 грам
  • Борошно - 7 склянок (може знадобитися і менше, і більше)
дріжджове бісквітне тісто - фото крок 1
1. Змішаємо між собою всі сухі компоненти. Дріжджі розведемо в склянці ледь теплого молока і чекаємо реакції. Тим часом в суху суміш додамо масло шматочками, і руками замісити однорідне тісто.
дріжджове бісквітне тісто - фото крок 2
2. Додамо далі дріжджову суміш, залишок молока, трохи збиті яйця і рослинна олія. Ретельно перемішуємо тісто після додавання кожного інгредієнта. Залишимо тісто в сухому теплому місці під рушником.
дріжджове бісквітне тісто - фото крок 3
3. Тісто для відпустки 2-3 годину. Як тільки воно досить збільшилася (в два рази), ще раз вимішати тісто руками, і можна починати пекти!
дріжджове бісквітне тісто - фото крок 4
4. У мене вийшли ось таке рум'яне печиво. Смачно!

Схожі рецепти