Дріжджове бісквітне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом дріжджового бісквітного тіста. З нього виходять смачні пироги, коржі для тортів і печиво. Словом, як ваша фантазія запропонує тестом розпорядитися, так і ви робіть! смачно!
Ділюся класичним рецептом дріжджового бісквітного тіста моєї сім'ї. За цим рецептом готувала моя мама, а раніше - моя бабуся, і випічку з нього я, напевно, відразу впізнаю. Цього разу я робила печиво, але взагалі можна зробити з нього коржі пишні і ніжні, як і личить коржам для бісквітного торта. Дуже смачно, рекомендую!
- Вершкове масло - 100 грам
- Мало рослинне - 1/4 склянки
- Цукор - 1.5 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Дріжджі сирі - 50 грам
- Борошно - 7 склянок (може знадобитися і менше, і більше)
1. Змішаємо між собою всі сухі компоненти. Дріжджі розведемо в склянці ледь теплого молока і чекаємо реакції. Тим часом в суху суміш додамо масло шматочками, і руками замісити однорідне тісто.
2. Додамо далі дріжджову суміш, залишок молока, трохи збиті яйця і рослинна олія. Ретельно перемішуємо тісто після додавання кожного інгредієнта. Залишимо тісто в сухому теплому місці під рушником.
3. Тісто для відпустки 2-3 годину. Як тільки воно досить збільшилася (в два рази), ще раз вимішати тісто руками, і можна починати пекти!
4. У мене вийшли ось таке рум'яне печиво. Смачно!