Рецепт Драчена картопляна фото

Драчена картопляна
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На вечерю
Гарячі страви

Рецепт приготування страви «Драчена картопляні». Дане блюдо з русской¸ білоруської і деяким чином української кухні. До її складу входять: молоко, яйця і борошно.

До складу Драч входить: пшеничне борошно, яєчні жовтки і білки, вершкове масло і сіль. У стародавні часи драчена вважалася зовсім повсякденним блюдом, а навпаки - ласим і святковим. Раніше в її склад входила не тільки житнє (чорна) мука, а так само і половина пшеничного (білої) борошна. Так само раніше в драчену кидали набагато більше яєць. Дуже смачний старовинний рецепт.

Приготування:

Промиваємо картопля, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці. Потім змішуємо з борошном, розбиваємо сюди сирі яйця, трохи солимо, додаємо чорний мелений перець і соду. Очищаємо цибулю, дрібно його нарізаємо, і на розігрітій сковороді, в продажу, до прозорості обсмажити цибулю. Тепер додаємо обсмажену цибулю до картопляної маси. Змащуємо жиром глибоку сковороду, рівним шаром викладаємо на неї картопляну масу і відправляємо в попередньо розігріту духовку запікати. Коли драчена буде готова, виймаємо з духовки, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу. Драчену подають гарячою. Подаємо з вершковим розтопленим маслом або сметаною.


  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Картопля - 6 штук
  • Сало - 30 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Вершкове масло - За смаком
  • Сода - 1 щіпка
  • Крем - За смаком
  • Перець і сіль - За смаком
До складу Драч входить: пшеничне борошно, яєчні жовтки і білки, вершкове масло і сіль. У стародавні часи драчена вважалася зовсім повсякденним блюдом, а навпаки - ласим і святковим. Раніше в її склад входила не тільки житнє (чорна) мука, а так само і половина пшеничного (білої) борошна. Так само раніше в драчену кидали набагато більше яєць. Дуже смачний старовинний рецепт.

Приготування:

Промиваємо картопля, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці. Потім змішуємо з борошном, розбиваємо сюди сирі яйця, трохи солимо, додаємо чорний мелений перець і соду. Очищаємо цибулю, дрібно його нарізаємо, і на розігрітій сковороді, в продажу, до прозорості обсмажити цибулю. Тепер додаємо обсмажену цибулю до картопляної маси. Змащуємо жиром глибоку сковороду, рівним шаром викладаємо на неї картопляну масу і відправляємо в попередньо розігріту духовку запікати. Коли драчена буде готова, виймаємо з духовки, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу. Драчену подають гарячою. Подаємо з вершковим розтопленим маслом або сметаною.

Схожі рецепти