Драчена картопляна
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування страви «Драчена картопляні». Дане блюдо з русской¸ білоруської і деяким чином української кухні. До її складу входять: молоко, яйця і борошно.
До складу Драч входить: пшеничне борошно, яєчні жовтки і білки, вершкове масло і сіль. У стародавні часи драчена вважалася зовсім повсякденним блюдом, а навпаки - ласим і святковим. Раніше в її склад входила не тільки житнє (чорна) мука, а так само і половина пшеничного (білої) борошна. Так само раніше в драчену кидали набагато більше яєць. Дуже смачний старовинний рецепт.
Приготування:
Промиваємо картопля, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці. Потім змішуємо з борошном, розбиваємо сюди сирі яйця, трохи солимо, додаємо чорний мелений перець і соду. Очищаємо цибулю, дрібно його нарізаємо, і на розігрітій сковороді, в продажу, до прозорості обсмажити цибулю. Тепер додаємо обсмажену цибулю до картопляної маси. Змащуємо жиром глибоку сковороду, рівним шаром викладаємо на неї картопляну масу і відправляємо в попередньо розігріту духовку запікати. Коли драчена буде готова, виймаємо з духовки, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу. Драчену подають гарячою. Подаємо з вершковим розтопленим маслом або сметаною.
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 6 штук
- Сало - 30 грам
- Яйце - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Вершкове масло - За смаком
- Сода - 1 щіпка
- Крем - За смаком
- Перець і сіль - За смаком
Приготування:
Промиваємо картопля, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці. Потім змішуємо з борошном, розбиваємо сюди сирі яйця, трохи солимо, додаємо чорний мелений перець і соду. Очищаємо цибулю, дрібно його нарізаємо, і на розігрітій сковороді, в продажу, до прозорості обсмажити цибулю. Тепер додаємо обсмажену цибулю до картопляної маси. Змащуємо жиром глибоку сковороду, рівним шаром викладаємо на неї картопляну масу і відправляємо в попередньо розігріту духовку запікати. Коли драчена буде готова, виймаємо з духовки, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу. Драчену подають гарячою. Подаємо з вершковим розтопленим маслом або сметаною.